Kollagént szedés, melyik a legjobb megoldás?
Térdfájdalmak miatt javasolták a kollagén szedését (Condrosulf,és egyéb gyógyszerek helyett).
Milyen formában lehet kapni,por,tabletta,stb?
Szedi e valaki,melyik a legjobb,hol lehet venni,mennyibe kerül?
Tapasztalatokat,tanácsokat szeretnék!
Köszi
1. Valószínűleg félreértetted az orvost, mert nem kollagént adnak porcfájdalomra. (a chondrosulfban sem ez van) A fő hatóanyag az ún. glükózamin-szulfát. Ez a legfontosabb, hogy benne legyen a készítményben. Emellett még szoktak más anyagokat is beletenni, pl. a kondroitin-szulfát és az MSM (ami a metil-szulfonil-metán rövidítése).
2. Lehet kapni por, tabletta és kapszula formájában. Én személy szerint a tablettát vagy a kapszulát szeretem, mert a port bevenni macerás, de néha por formájában olcsóbb. Szerintem mondjad azt a patikában, hogy glükózamin-tartalmú készítményt akarsz, melyik a legolcsóbb.
3. Én szedem már egy ideje és tényleg jót tesz. Az a fontos, hogy ne várjál javulást rövid időn belül, legalább 3 hónapig kell szedni minden nap, hogy javulás legyen. Úgy szedd, hogy naponta legalább 1000-1500mg glükózamin legyen a bevitel, 2 részletben (este és reggel).
Köszi eddig is!
:)
ha tényleg kollagént szeretnél szedni, akkor viszont egyél zselatint.
most a porcod fáj, vagy az ízületed?
mindenesetre a zselatin az úgyis csak használhat, és teljesen olcsó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!