Van olyan 15-18 éves, akinek szintén 9 óra alvásra van szüksége?
16 éves vagyok,és őszintén ámulok azokon az oszt. társaimon, akik 11-kor fekszenek, és hatkor kelnek, és abszolút nem látszanak fáradtnak.
Én pedig ha nem fekszem le fél tíz körül, másnap halott vagyok. Nem tudok koncentrálni az órákra, nyűgös vagyok, és úgy nézek ki, mint a mosott sz*r.
Más korombelinek is van ilyen problémája?
Erre egy megoldás volt, amit egyik kedvesem csinált:
*Korán kelt (be kellett érni a suliba)
*Sokáig aktív volt, égszaka 6,5 órát aludt (valami "tudományos" dolgozat alapján)
*A szünetekben és délben, amikor hazaért aludt
Én egybe éjszaka alszom ki a 9 órámat, akkoriban erre csak hét végén volt lehetőségem, szerdán már szédelegtem, zúgott a fülem... (én akkor már dolgoztam)
Ez teljesen normális nálad, főleg ebben a korban.
Ahogy öregszik az ember úgy csökken egyébként az alvásigénye, majd meglátod. Persze ez egyénileg változik, hogy kinek mennyi alvás kell. Az idősek egyébként ezért is rossz alvók, valahogy idős korban megváltozik a biológiája az embernek. Meg amikor gyerek lesz akkor is, sokan beszámolnak róla, hogy igaz nem is aludhatnak sokat, de kevesebbel is beérik, mit előtte, meg agyerek minden rezzenésére felébredtek, pedig régen ágyúzhattak volna a fejük mellett.
Egyébként ha fittebb szeretnél lenni, akkor szedjél multivitamint, mert bizony vitamin és ásványi anyag hiány is okozhat krónikus fáradságot és ezzel nő az alvásigény is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!