Ti mennyi édességet esztek naponta?
Sajnos nagyon sokat, imádom az édességet. Minden nap eszek egy szelet sütit és egy szelet csokit, ez a minimum. Pedig voltam terhességi cukros, amikor nagy nehezen sikerült megállnom, hogy ne egyek egyáltalán édességet, de aztán szülés után vissza szoktam rá. Mondjuk ennek ellenére is csak 50 kg vagyok a 160 cm-hez.
25/N
En is imadom az edesseget napi ket tabla csoki siman lecsuszna,sutik is minden mennyisegbe..de igyekszem visszafogni magam mert hizekony vagyok.Azert 1kinder bueno vagy hasonlo minden nap lecsuszik,es van amikor egy egesz tabla.(heti 2-3 nagyjabol)
18/l
Sajna elég édesszájú vagyok, pedig mentálisan nem tartom OKnak, hogy napi szinten édességezzek (azért annyira vészesnek sem gondolom, csak jobb lenne, ha nem lennék ilyen függő, még ha nem is kaparom a falat, ha nincs édesség... csak nem akarok akaraterőt pazarolni a vágyaim elleni harcra. hedonista vagyok, nem az önkontroll megszállottja :D)... Szerencsére elementáris vágyam nincs édességre, ahhoz megfelelően étkezem, de az ízek, ugye...
Viszont tipikusan kevés szénhidrátot eszem. Az édességeim a legszénhidrátszegényebb ételeim közé tartoznak. Többnyire csalok, eritritet használok, ami egy majdnem kalóriamentes és nem olcsó édesítőszer (bár a méz és a xillit is hasonló árban van), no ennek mennyiségét igyekszem csökkenteni... De ha igazán penge vagyok, akkor megoldom édesítőszer nélkül. Gyümölccsel könnyű lenne, de az is túl szénhidrátos. Mindenesetre megvan az életemben a kihívás.
A (többnyire házi) csokiról egész jól lejöttem, ezen a durván szénhidrátszegény életmódom tehet. Néha persze eszem, amúgyis odavagyok a kakaóért...
Sosem voltam sütis, de néha persze az is jól jön.
Viszont nagy palacsintarajongó vagyok. Többnyire édesen, pedig a sós palacsinta is remek dolog, közlöm magammal, direkt sósnak való tésztát gyártva. Majd a másodikat megkakaózom, de a diósat is kedvelem... Ez a gond az édességgel és velem. Ha közel megyek hozzá, beszippant. Ha csinálok valamit, amit édesen is lehet enni, édesen eszem. Gyerekkoromban a sós főtt rizsre (amit nem szerettem) öntöttem tejet és kakaót és cukrot... Sajna nem lett belőle tejberizs, de a sósnál azért jobb lett.
S én még szolid vagyok, a párom sokkal több édességet eszik. Szénhidrátosan. Kakaós rizs, gyümölcsrizs, süti (ez speciel zsíros, mert csak nekem vannak sütireceptjeim :P), lekváros-diós palacsinta, lekváros nudli, de ez napi többször... Csokit ritkán, mert ő nem csinál, a rizseken kívül én vagyok az édességszállító :) Boltiakat pedig nem szoktunk venni. S remekül tartja a 65 kilóját a 176 centijéhez, pedig gyerekkorában kövér volt. Mennyiség kérdése s neki 2500 kalória teljesen jó, ebbe pedig elég sok édesség fér. Volt, hogy egy minimum 1500 kalóriás süti volt az ebédje...
Viszont mindketten elég értelmes ételeket eszünk az édességeken kívül és sokszor az édességeken belül is. Az enyéim olyanok, mint a normál ételeim, csak pluszban még édesek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!