Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha naponta sok csokit (edesseg...

Ha naponta sok csokit (edesseget) eszek, mert kivanom es jol esik, azzal artok a kisbabamnak?

Figyelt kérdés
2014. jan. 20. 09:10
 1/10 anonim ***** válasza:
nekem nyári babám volt és rengeteg cukor tartalmú gyümölcsöt ettem,pl egy fél dinnyét egy ültő helyemben,és a nőgyogyim mondta vegyek vissza,mert szép zsírréteg lesz a babán születéskor és azt még meg is kell szülni.hát hurkás is lett a babám:)ártani nem ártassz,de azért napi zacskó puszedli fölé ne menj!:)
2014. jan. 20. 09:25
 2/10 anonim ***** válasza:
25%
Dagadt leszel te is, meg a gyerek is, ahogy előttem írták.
2014. jan. 20. 09:30
 3/10 A kérdező kommentje:
akkor nemkell felnem olyasmitol, hogy cukorbeteg lessz a babam vagy ilyesmi?! de visszafogom magam, dagadt azert nemszeretnek lenni es a kicsi se legyen az :)
2014. jan. 20. 09:35
 4/10 anonim ***** válasza:

Hát én minden édességet megettem, amit megkívántam, mégsem híztam semmit én magam, inkább fogytam, mert a gyomrom olyan picire összenyomta a lányom, hogy mellette alig fért belém valami. Csak a baba nőtt bennem, és az tény, hogy nagy lett, de magas is, úgyhogy ez genetika, nem hiszem, hogy a csoki számlájára írható. (4150 g és 58 cm)

Az én dokim csak azt mondta, amikor a férjem mondta neki, hogy sok csokit eszek, hogy hát akkor majd többet hízik, de a babára nézve nem mondott semmi negatív következményt...

2014. jan. 20. 09:59
 5/10 anonim ***** válasza:
27%

felmehet a cukrod és elhízol, a babára nem tudom milyen hatással van.

Ehetsz naponta, mindig egy-két kocka min. 70%-os fekete csokit, abban kevesebb a cukor.

Sok nem javasolt, mert hízlal ráadásul koffein van benne ami a babának sem feltétlenül jó.

2014. jan. 20. 11:21
 6/10 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező .. Annyi bajod lesz hogy meghízol kegyetlenül :) én kb 50-55 kilósan kezdtem a terhességet 84 kilósan szültem ! :D ja és 150cm vagyok :D A babám csupán 3kg volt szóval aki azt mondta hogy a baba is kegyetlenül kövér lesz nem igaz. vagy nem feltétlen igaz. Viszont te az leszel :) De hát majd le adod. Cukros nem leszel tőle mert akkor én már rég cukros lennék, kicsi korom óta legalább egy táblát eszek naponta és nem hogy cukros vagyok hanem picit alacsony is a cukrom. nekem a védőnő és a doki azt mondta hogy azt egyek és annyit ami jól esik.
2014. jan. 20. 11:29
 7/10 anonim ***** válasza:
0%

attól hogy te nem vagy cukros, más még lehet. Nincs két egyforma szervezet, a tied szerencsésen reagál a cukorra de nem biztos hogy másé is ilyen jól dolgozza fel.

A tejcsokoládék tele vannak felesleges zsírral, mérhetetlen mennyiségű cukorral, és tartósítószerekkel, ez utóbbi pláne nem tesz jót a magzatnak.

Ráadásul a csoki a cukor és a zsír miatt erősen savasít, ami szintén nem szerencsés, mert alapból is megfog nőni a gyomorsav, amikor a méh feltolja a gyomorszájat. Én megelőzném ezeket. Nem írom hogy ne egyen csokit mert ilyet én sem tartok meg. De ha édességet kívánok, vagy jó minőségű étcsokit veszek, vagy kakaót iszok, alacsony zsírtartalmú kakaóporral. Esetleg süteményeket a cukrászdából amikben még mindíg lényegesen kevesebb a zsír, a cukor és a tartósítószer.

2014. jan. 20. 11:33
 8/10 anonim ***** válasza:
73%

kedves utolsó válaszoló :

Lehet, hogy hallottad már, hogy a túl sok cukor fogyasztása egyenes út a cukorbetegség felé. A cukor nem okoz cukorbetegséget, de olyan események láncolatának elindításához vezethet, amelyek nagyobb eséllyel idézhetnek elő cukorbetegséget. A túl sok cukor elhízást okoz, a túlsúly miatt a szervezet jobban ellenáll az inzulin hatásának, az inzulinrezisztencia pedig növeli a cukorbetegség kockázatát.

Azaz a cukor NEM OKOZ CUKORBETEGSÉGET. Neten bárkinek rá lehet keresni, a cukortól nem fogsz cukorbeteg lenni.

2014. jan. 20. 18:26
 9/10 anonim ***** válasza:
a fogaknak sem tesz túl jót, terhesség alatt ez sem mindegy. A lényeg hogy előnyét még nem nagyon láttuk. Hátrányát már jó párat
2014. jan. 20. 19:57
 10/10 anonim ***** válasza:
utolsó előtti vagyok. miért lettem lepontozva ??? azért mert azt bemásoltam amit a neten találtam ??? tudjátok mit.. akkor egyen csak zöldséget és gyümölcsöt de azt is óvatosan és csak is bio gyümit meg zöldséget. na így jobban tetszik ????
2014. jan. 20. 20:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!