Ha naponta sok csokit (edesseget) eszek, mert kivanom es jol esik, azzal artok a kisbabamnak?
Hát én minden édességet megettem, amit megkívántam, mégsem híztam semmit én magam, inkább fogytam, mert a gyomrom olyan picire összenyomta a lányom, hogy mellette alig fért belém valami. Csak a baba nőtt bennem, és az tény, hogy nagy lett, de magas is, úgyhogy ez genetika, nem hiszem, hogy a csoki számlájára írható. (4150 g és 58 cm)
Az én dokim csak azt mondta, amikor a férjem mondta neki, hogy sok csokit eszek, hogy hát akkor majd többet hízik, de a babára nézve nem mondott semmi negatív következményt...
felmehet a cukrod és elhízol, a babára nem tudom milyen hatással van.
Ehetsz naponta, mindig egy-két kocka min. 70%-os fekete csokit, abban kevesebb a cukor.
Sok nem javasolt, mert hízlal ráadásul koffein van benne ami a babának sem feltétlenül jó.
attól hogy te nem vagy cukros, más még lehet. Nincs két egyforma szervezet, a tied szerencsésen reagál a cukorra de nem biztos hogy másé is ilyen jól dolgozza fel.
A tejcsokoládék tele vannak felesleges zsírral, mérhetetlen mennyiségű cukorral, és tartósítószerekkel, ez utóbbi pláne nem tesz jót a magzatnak.
Ráadásul a csoki a cukor és a zsír miatt erősen savasít, ami szintén nem szerencsés, mert alapból is megfog nőni a gyomorsav, amikor a méh feltolja a gyomorszájat. Én megelőzném ezeket. Nem írom hogy ne egyen csokit mert ilyet én sem tartok meg. De ha édességet kívánok, vagy jó minőségű étcsokit veszek, vagy kakaót iszok, alacsony zsírtartalmú kakaóporral. Esetleg süteményeket a cukrászdából amikben még mindíg lényegesen kevesebb a zsír, a cukor és a tartósítószer.
kedves utolsó válaszoló :
Lehet, hogy hallottad már, hogy a túl sok cukor fogyasztása egyenes út a cukorbetegség felé. A cukor nem okoz cukorbetegséget, de olyan események láncolatának elindításához vezethet, amelyek nagyobb eséllyel idézhetnek elő cukorbetegséget. A túl sok cukor elhízást okoz, a túlsúly miatt a szervezet jobban ellenáll az inzulin hatásának, az inzulinrezisztencia pedig növeli a cukorbetegség kockázatát.
Azaz a cukor NEM OKOZ CUKORBETEGSÉGET. Neten bárkinek rá lehet keresni, a cukortól nem fogsz cukorbeteg lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!