Lehet baja a kisbabámnak, ha naponta többször 130 körüli a pulzusom, úgy hogy semmilyen megerőltető munkát nem végzek?
Szia!
Én 22 hetes vagyok, de nekem 100 fölé még nem ment a pulzusom. Az normális, hogy magasabb, mint eddig volt, mert a szívednek több vért kell pumpálnia, de a 130 szerintem magas. Nem is a pulzus a nagyon fontos, hanem a vérnyomás, mert ha nagyon magas az toxémiára utal. EKG volt már? Szerintem mindenképpen mond el az orvosnak.
Kitartás és boldog babvárást:)
Szia!
Amióta terhes vagyok mindig 100 felett van nekem is. És hallottam már többet is mérni másnál. Mérd többször nap közben ha van vérnyomásmérőd. Hátha mindig olyankor kapod el, amikor 130. Lehet máskor nem annyira magas. Meg lehet egyéne válogatja, mint a vérnyomásnál.
Majd a doki eldönti, szeritnem ne aggódj!
25 hetes kismami
Szia!
Nekem egészségügyis azt mondta, hogy a 120/70-es vérnyomáshoz a 90-es pulzus még elmegy, de afelett magas. Nekem is magas, de érdekes módon csak délelőtt. 90-106 között többnyire, nagyon zavaró is. Elmnondtam a nődokinak, aki szintén azt mondta, hogy ez tényleg magas, de nem javasolt rá semmit...Én is aggódom, hogy ezzel nem lesz-e baja a babának - merthogy elvileg az övé dupla annyi, mint a tiéd- de másoktól is azt hallottam, hogy inkább a magas vérnyomás a baj. Ha legközelebb megyek dokihoz, megint előveszem ezt a kérdést!
Én legutóbb, amikor voltam védőnőnél és később a nődokimnál mindkettőnek feltettem a kérdést, mert az én pulzusom is magas, a vérnyomásom rendben van. Azt mondták mind ketten, hogy több vér kell a szívnek! Néha én úgy érzem, hogy majd kiugrik a szívem a helyéről. De sajnos mind a védőnő és mind a nődoki is azt mondta, hogy sajnos erre nincs semmi gyógymód, el kell viselni. Illetve le kell olyankor pihenni!
Szóval még egy darabig ki kell bírni! :D
16 hetes kismama
Szia!
A tegnap 22:21-kor válaszoló vagyok. Ma voltam én is védőnőnél, rákérdeztem erre a pulzus dologra és azt mondta, hogy a babának semmi baja nem lesz tőle. Nyugi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!