Miért van magas vérnyomásom. Hiszen rendszeresen psortolok. Vagy emiatt?
Figyelt kérdés
140/80 volt multkor és 15 éves vagyok. Edzettnek is mondhatom magam mert rendszeresen sportolok és azt pedig intenziven. Öröklésről szó nincs mert visszamenőleg senkinél nem volt...
Mi a gond..? :\ köszönöm a segítséget előre is.
2010. jan. 23. 20:52
1/9 anonim válasza:
Rossz helyen tetted fel a kérdést. Honnan tudnánk? Fordulj a háziorvosodhoz, ő a kompetens szakember.
2/9 A kérdező kommentje:
nem rohangálok el minden szarral orvoshoz...
2010. jan. 23. 21:05
3/9 anonim válasza:
nem vagy túlsúlyos? attól is lehet illetve a strssztől, de még ezer más dologtól ezért kell elmenni orvoshoz. Ne gondold h a vérnyomásprobléma kis szir szar dolog ahogy írtad!
4/9 anonim válasza:
Az orvos ért hozzá, és meg tudja mondani. Mi meg nem tudjuk megmondani, mivel ha van is itt olyan, aki ért hozzá, az se tud megvizsgálni. Felelőtlenség és önámítás, ha itt vársz válaszokat ahelyett, hogy orvoshoz mennél. De a te életed. Csak még túl fiatal vagy hozzá, hogy tudjad, mekkora érték az egészség. Nem lesz örökké magától.
5/9 A kérdező kommentje:
Teljes mértékig igazat adok..valóban. Azért köszönöm a nagyjábó válaszokat is [: majd megyek túlsúlyos semmiképpen se stresszesnek se mondható..rendszeres sort mellet nemnagyon jön ki túlsúly (ala kenu): D köszönöm a segítséget
2010. jan. 23. 22:34
6/9 anonim válasza:
Azt azért fontos lenne tudni, hogy mindig ennyi szokott-e lenni, vagy csak egyszeri mérésnél? Pl nekem alapjáraton alacsony vérnyomásom van, ha itthon mérem, akkor 95/55 körül szokott lenni, vagy még lejjebb, ha orvosnál, akkor sosem érzem hogy ideges lennék, max kicsit, még is 120/60 körül vagy a fölött mérnek mindig. Lehet ez is a probléma, minden esetre mindenképpen menj el orvoshoz, ne hogy kizáró ok legyen a magas vérnyomásod erre a sportra, és valami komolyabb bajod legyen. Sport orvoshoz jártok???
7/9 anonim válasza:
A mért érték még a Te korodban sem halálos. Nagyon sokat számít, hogyan mérted? Állva, ülve, fekve, futás után, lépcsőzés után, stb. Én nem izgatnám magamat. Nekem van vérnyomás mérőm. Ha erre jársz beugrasz, azt mérünk egyet.
8/9 A kérdező kommentje:
Általában mindig ennyi persze edzések után magasabb de orvosnál sem szokott más lenni nagyo ritka az eltérés.Sportorvos meg cseszik a fejünkre .. bemegyünk visszük neki a papirt belenéz a szánkba aláírja aztán 'csá'.. :\ nem nagyon érdekli ..
2010. jan. 24. 14:23
9/9 anonim válasza:
Lehet hogy másik sportorvost kéne keresni, ez nem normális. Nálunk legalább 20 perces vizsgálatok voltak anno, pl ugye a vérnyomásmérés, majd 20 guggolás után újra, és újabb 20 után újra... Nem halálos ez tény, egyik osztálytársamnak 160/50 körül van normál helyzetben, és még neki sem írtak rá gyógyszert, csak ellenőrzésekre kell járnia. Szerintem azért érdemes rákérdezni a háziorvosnál, hogy ez normális e, akár telefonon keresztül is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!