Magas pulzusszám mitől lehet?
Figyelt kérdés
Alapból alacsony a vérnyomásom, nem nagyon szoktam méregetni, de ma muszáj volt mert úgy éreztem magam reggel, mint akit fejbe vertem, egész nap kóválygós vagyok, nyomást érzek a fejemen. A vérnyomásom de. elég alacsony volt (108/65, 106-os pulzusszámmal), most kezdett javulni (111/80, 96-os pulzus) délelőtt szédültem is, ha lenéztem. Mi lehet az oka ennek? Elég régóta nem tudom kialudni magamat (napi 4-5 órákat alszom már úgy 3-4 hónapja) + stresszelek. Tegnap este 8-kor bedőltem az ágyba, és aludtam éjfélig. Utána meg reggel 7-ig. Ez az idő nem volt elég, hogy kipihenjem magamat? Vagy valamilyen szervi bajra utalhat? Ráadásul úgy érzem, mintha nyomás lenne a fejemen. Menjek el az ügyeletre?2014. szept. 27. 12:12
1/7 anonim válasza:
Ez lehet szívritmuszavar és kapcsolódhat a fáradtsághoz, főleg hogy rosszul is érzed magad. Ha ismétlődne, vagy rosszul éreznéd magad továbbra is, akkor érdemes elmenni orvoshoz, hogy legalább egy EKG-t csináljanak, abból sok minden kiderülhet.
Hány éves vagy? Van valamilyen más betegséged?
2/7 A kérdező kommentje:
40 éves vagyok, és eddig egyszer éreztem valami hasonlót kb. fél éve, akkor is elég kimerült voltam, de szép lassan elmúlt még aznap. Más betegségem nincs.
2014. szept. 27. 12:31
3/7 anonim válasza:
Ha már volt ilyen, akkor nézesd meg, mi lehet a háttérben. Valószínű, hogy a fáradtsággal van szoros összefüggésben, de az is lehet, hogy azért vagy fáradt, mert megy alatta valami ritmuszavar (fiatal vagy, de ilyenek előfordulhatnak). Sokan egészen ártalmatlan ritmus rendetlenkedést is rosszul élnek meg, érdemes megnézni, mi az oka, legalább megnyugtatnak.
4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ, meg fogom nézetni. Még annyit, hogy az édesanyám 58 évesen halt meg egy hirtelen jött szívinfarktusban. Tehát lehet valami genetika is a dologban.
2014. szept. 27. 12:59
5/7 anonim válasza:
Az nőknél korainak számít, szóval lehetsz genetikailag hajlamos érszűkületre, és rossz vérellátás okozhat ritmuszavarokat. Akkor mindenképpen irány egy kardiológiai szakrendelés, a bajt ma már szerencsére hatékonyan meg lehet előzni.
6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a jótanácsokat! Ki fogom vizsgáltatni és el is kezdek sportolni. Neked pedig minden jót kívánok a továbbiakban!
2014. szept. 27. 13:47
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!