Ha valaki csak ugy osszeesik az iskolaban (gimiben) aztan nincs tobb tunete mit csibalnak vele? Reszletesen osszeesik aztan? Elore is koszonom a valaszt
Pillanatnyi eszméletvesztésre nem hivnak mentőt. Lefektetik, ittnak vele egy kis vizet és ennyi. Ha jobban van akkor mehet vissza órára, ha továbbra sem érzi jol magát akkor értesitik a szülöt. Ünnepségeken 3-4 ember is kiszokott dölni, szép is lenne 20 percenként mentőt hivni. Egy tanár is letudja fektetni, megtudja itatni és esetleg tud neki adni egy szem cukorkát.
Az meg hogy egyszer elájult nem jelenti, hogy orvosi baja van. Általában étkezés kimaradás vagy alváshiány okozza, esetleg pillanatnyi vérnyomászavar (mondjuk stressz hatására)
Én tipikusan olyan vagyok, aki nem tudok állni, külvárosból vagy agglomerációból nem tudom, hogy járnék be. :D
Általában az oxigénhiány, túlzott meleg (túlfűtöttség, de az kb. mindenhol van) és mint a cövek, úgy álldogálás okozza.
Még nem ájultam (kopp-kopp-kopp), kiver a veríték, zúg a fülem, látászavar, elgyengülök, nem tudok állni és megtámaszkodni.
Egy ünnepélyen egy kis szobában voltunk sokan, csillagszóró is ment. Meleg volt és semmi oxigén.
Szerencsére az ajtónál álltam, szó szerint kifordultam rajta és a földre ültem. Ott aki állt, rám nyitotta a bejárati ajtót. Egy-két percen belül jobb lett.
Idén is volt vérkép csináltatva (rég látott az orvos, gondolt egyet, csináltatott), 4 évvel ezelőtt is és azelőtt 3 évvel is.
Szerintem az ember számára se normális se a bezárt terek elhasznált levegője, e mint a cövek álldogálás, nem erre lettünk teremtve, a modern kor vívmányai. De ha valakiket 100 éve álltattak, ott nem voltak ennyire jól záródó ablakok és tuti nem fűtöttek pl 24 fokra.
Szóval nem kell minden összeesésnél kihívni a mentőket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!