Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Ha valaki csak ugy osszeesik...

Ha valaki csak ugy osszeesik az iskolaban (gimiben) aztan nincs tobb tunete mit csibalnak vele? Reszletesen osszeesik aztan? Elore is koszonom a valaszt

Figyelt kérdés

#ájulás #osszeesni
2014. máj. 27. 22:57
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen, várok még válaszokat! :)
2015. jan. 21. 19:32
 12/20 anonim ***** válasza:
Egyszer én is elájultam mert sokat altunk, meg alsoban anyák napjára próbáltunk. Meg időbe elkapott a tanar h ne üsse be magam sehova, utana lefektették es felpitcoltak a lábam kb 10 percet feküdtem utana pedig ennem kelett meg innom (pedig reggeliztem otthon) utana meg nem volt semmi 😊
2015. márc. 2. 21:16
 13/20 anonim ***** válasza:
69%
*felporcoltak
2015. márc. 2. 21:17
 14/20 anonim ***** válasza:
Én azért ájultam el majdnem többször is, mert a menstruációtól mindig ez lesz. :( Olyankor lefektetnek, a lábamat fel felemelik. Pár perc, és jobb lesz. :)
2015. ápr. 5. 21:24
 15/20 A kérdező kommentje:
koszonom a valaszt :)
2015. ápr. 9. 21:34
 16/20 anonim ***** válasza:
Velem ez törtent kollegiumban, reggel (20onegynehany eve), de utana rögtön magamhoz tertem. Igy aznap mentem iskolaba, delutan pedig ellatogattam az iskolaorvoshoz, aki beutalt a korhazba reszletes kivizsgalasra. Ugyanis epilepszia is lehet, erre vonatkozo kerdeseket is tett fel. Mivel semmit sem talaltak, valoszinüleg hirtelen vernyomas leeses", ezzel el Volt intezve. Azota Sem Volt ilyen.
2015. máj. 29. 16:15
 17/20 anonim ***** válasza:
Nálunk egyszer elájult egy csaj az aulában, a portás rohant fel a biosz tanárért, az elvégzett vele mindenféle izét (felemelte a lábait, ellenőrizte a pulzusát, stb.) amíg megjött a mentő. A mentősök bevitték, elvégeztek rajta pár vizsgálatot, egy-két órát bent tartották pihenni és másnap már jöhetett suliba.
2015. dec. 3. 20:43
 18/20 anonim ***** válasza:

Pillanatnyi eszméletvesztésre nem hivnak mentőt. Lefektetik, ittnak vele egy kis vizet és ennyi. Ha jobban van akkor mehet vissza órára, ha továbbra sem érzi jol magát akkor értesitik a szülöt. Ünnepségeken 3-4 ember is kiszokott dölni, szép is lenne 20 percenként mentőt hivni. Egy tanár is letudja fektetni, megtudja itatni és esetleg tud neki adni egy szem cukorkát.

Az meg hogy egyszer elájult nem jelenti, hogy orvosi baja van. Általában étkezés kimaradás vagy alváshiány okozza, esetleg pillanatnyi vérnyomászavar (mondjuk stressz hatására)

2016. júl. 11. 00:50
 19/20 anonim ***** válasza:

Én tipikusan olyan vagyok, aki nem tudok állni, külvárosból vagy agglomerációból nem tudom, hogy járnék be. :D

Általában az oxigénhiány, túlzott meleg (túlfűtöttség, de az kb. mindenhol van) és mint a cövek, úgy álldogálás okozza.

Még nem ájultam (kopp-kopp-kopp), kiver a veríték, zúg a fülem, látászavar, elgyengülök, nem tudok állni és megtámaszkodni.

Egy ünnepélyen egy kis szobában voltunk sokan, csillagszóró is ment. Meleg volt és semmi oxigén.

Szerencsére az ajtónál álltam, szó szerint kifordultam rajta és a földre ültem. Ott aki állt, rám nyitotta a bejárati ajtót. Egy-két percen belül jobb lett.

Idén is volt vérkép csináltatva (rég látott az orvos, gondolt egyet, csináltatott), 4 évvel ezelőtt is és azelőtt 3 évvel is.

Szerintem az ember számára se normális se a bezárt terek elhasznált levegője, e mint a cövek álldogálás, nem erre lettünk teremtve, a modern kor vívmányai. De ha valakiket 100 éve álltattak, ott nem voltak ennyire jól záródó ablakok és tuti nem fűtöttek pl 24 fokra.

Szóval nem kell minden összeesésnél kihívni a mentőket.

2016. júl. 11. 07:47
 20/20 anonim ***** válasza:
hú utolsó, azért szerintem menj el egy komolyabb orvoshoz, mert ez nem normális. igenis kell tudnunk állni egy órát, ez nem egy nagy teljesítmény. Ha nem megy, akkor valami nincs rendben. Az általános vérkép csak alig valamit mutat ki. Ha az jó, attól még nagyon sokminden lehet rossz, hiszen rengeteg mindent lehet mérni a vérből, nem csak azt, amit a háziorvos nézet. Kérjél kardiológiai, stb. vizsgálatot, mert valami nagyon nem jó!
2016. júl. 13. 00:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!