Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » SOS! Pánikrohamom van! Valaki?

SOS! Pánikrohamom van! Valaki?

Figyelt kérdés
2014. máj. 20. 14:52
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
Ne félj, ha máskos is volt már ilyen, akkor mit csinátak veled?
2014. máj. 20. 15:06
 12/34 A kérdező kommentje:
máskor zacskóba kellett lélegeznem lassú belégzés és kilégzést, próbáltak megnyugtatni, itt voltak velem, most sajnos nincs ilyen, összevesztem a családommal, így ezzel most egyedül maradtam
2014. máj. 20. 15:07
 13/34 anonim válasza:
Nyugodj le.
2014. máj. 20. 15:09
 14/34 anonim ***** válasza:

Csináld ebbből valamelyiket:

"A rossz légzéstechnika okozta szorongásos rohamok kivédésére a legjobb megoldás, ha tudatosan kontrollálni próbálja légzésének ritmusát. Erre több módszer is létezik, itt most bemutatok párat:

1. Üljön vagy feküdjön le kényelmesen és koncentráljon a légzésére. Figyelje a légvétele ritmusát néhány percig, próbáljon ellazulni. Fogja be az orrát, és csak egyik orrlyukán vagy résnyire nyitott száján keresztül vegyen levegőt. Próbálja lassítani légvételét, a cél az, hogy 5 másodperc alatt fújja ki a levegőt.

2.Egy másik nagyon hasznos technika a rekeszi vagy hasi légzés begyakorlása. Vegyen lassan mély levegőt és igyekezzen minél kevésbé mozgatni a mellkasát, csak hasból lélegezzen.

3. Helyezkedjen el kényelmesen és fokozatosan nyújtsa ki- és belégzése időtartamát. A cél, hogy a belégzés 3, a kilégzés 5 másodpercig tartson. Nem kell kapkodni, a kis eredmény is eredmény, gyakorolja minél többször."

Bármelyik lehetőséget választja is, a feladat lényege az, hogy olyan szinten gyakorolja be, sajátítsa el a technikát, hogy amikor szorongani kezd és észreveszi, hogy kapkodja a levegőt, akkor át tudjon állni a begyakorolt lélegzési módra.

2014. máj. 20. 15:09
 15/34 anonim ***** válasza:
Az is jó, ha ismételgeted, hogy nyugodt vagyok, jól érzem magam, mond el akár százszor is.
2014. máj. 20. 15:10
 16/34 A kérdező kommentje:
megpróbálom, köszönöm a segítséget!
2014. máj. 20. 15:11
 17/34 anonim ***** válasza:
Na ez a zacskóba lélegzés szerintem egy nagy hülyeség. Gyakorló pánikbeteg vagyok és mint ilyen nem értem, hogy miért nincs nálad Xanax? Senkit sem buzdítanék a rendszeres szedésére, de ha valakinek rendszeresen rohamai vannak akkor nélkülözhetetlen, ahogy érzed, hogy jön, beveszed és jól leszel. Persze nagyon jó relaxálni, kell is, de egy pánikroham közepén pont azt nem lehet csinálni, mert nem képes rá az ember.
2014. máj. 20. 15:12
 18/34 A kérdező kommentje:
Nem szedek xanaxot, mert mindig rosszul vagyok a nyugtató szerektől, van egy kis szív problémám amire nem jó sajnos. Általában természetes móddal próbálkozom.
2014. máj. 20. 15:14
 19/34 A kérdező kommentje:
de lehet vennem kéne xanaxot, nem tudom
2014. máj. 20. 15:15
 20/34 anonim ***** válasza:
Nem vagy egyedül itt vagyunk, nyugi, a pánikroha el fog múlni, csináld a légzéstechnikát.
2014. máj. 20. 15:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!