A kérdésem igencsak összetett. Kérlek titeket normális válaszokkal írjatok, kíváncsi vagyok, mások mit gondolnak minderről?
Szóval megpróbálom világosan felvázolni, hogy mi a "problémám":
2014-ben járunk, egy rohanó, siető, kapkodó világban... Ez a jellegű világ nem csak a felnőtteket érinti, hanem már minket fiatalokat is... Én konkrétan 17 éves vagyok.
A rendszer, ami mára "kiépült", követeli a diplomához a nyelvvizsgát, jobb esetben "mindössze" 2 középfokút, diplomád meg egyértelműen jó, h van.. Nem túl biztos pont, de mégis ott van a kezedben. Ez csak egy követelmény a sok közül. Hogy tudj érvényesülni az életedben jó, ha leteszed az asztalra, én ezt vallom. Szerencsére jó úton járok, már van egy középfokú német nyelvvizgsám, most el kellene kezdenem az angolt is. De... és itt jön a de: egyszerűen úgy érzem, h összeroppanok, egyre nagyobb a vállamon a teher, úgy érzem, h nem kérhetem szüleimtől, h újra 2 évig finanszírozzák a magántanárom fogadását. Mert ugyebár a haza megkövetel ezt azt, de hozzá tanárokat nem képes nyújtani, akik el tudnának vinni minket arra a szintre... Na mindegy, hagyjuk is. Szóval egyszerűen sok ez az egész, kevésnek érzem az időt, az energiát, a pénzt minderre... Sokszor úgy vagyok már vele, h nem érdekel, nem csinálom tovább, inkább kitanulom a masszázst például és kimegyek Németországba a nyelvtudásommal olgozni... Na igen, de akkor meg ott gyötörne a lelkiismeretem, h ennél talán többre is vihetném... Konkrétan jelenleg pszichológusnak készülök itthon(!) tanulni, de egyre bizonytalanabb vagyok, és úgy érzem nekem ez sok. Őszintén szólva, azért ebbe a témakörbe írtam, mert talán mindehhez tartozik: a stressz, amit ezek a vizsgák, sok követelés, tanulás okoz, kihat már az egészségemre is. Felborult az immunrendszerem gyökeresen. 14 éves koromig semmi bajom nem volt, most meg már 1 éve csőstül jön minden... Kivagyok, ez nagyon depressziósan hangzik, pedg amúgy egy életvidám boldog lánynak mondhatnám magam. De ezek már sokszor nagyon elkeserítenek... Ti hogyan élitek meg ezt? Megélitek egyáltalán? Kérjek írjatok, tanácstalan vagyok, és kíváncsi, h ti mit gondoltok minderről!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!