Ugye nem agydaganat? Sürgős
Másfél hete nagyon fáj a fejem, illetve ez nem is olyan elviselhetetlen fájdalom, hanem eszméletlen nyomásérzet a fejemben, mintha belülről feszítené valami és szét akarna repedni. Nagyon durva volt az elmúlt hét, volt, mikor fel sem tudtam kelni, mert elszédültem és elestem. Az orvos azt mondta, csak a stressz, de ő nem tudja, milyen durván rosszul voltam. Több rohamom is volt, mikor mondjuk elkezdtem remegni vagy ájulás környékezett. Mondjuk ez lehet attól, mert pánikbeteg vagyok. Érzékeny vagyok a zajokra, a látásommal nincs gond, meg beszédzavarom sincs, csak ez a szörnyű nyomásérzet és egyensúly zavar. Holnapután megyek kivizsgálásra, de eléggé félek, hogy valami baj van. Mindig este felé kezd rám jönni a rosszullét és olyankor nem tudok mozogni szinte, mert mintha le akarna esni a fejem és muszáj aludnom, mert ébren nem tudok lenni. Hiába alszom ki magam, reggel ugyanolyan rossz és kezd aggasztó lenni, hogy már másfél hete nem enyhül és a fájdalomcsillapító sem hat. Van okom aggódni? Egyébként nem képzelem be magamnak, mert csak most kezdtem el azon gondolkodni, hogy mi lehet a bajom, amiért ilyen sz*rul vagyok és nem múlik.
16/L
Agydaganatnál az egyik leggyakoribb tünet(csoport) a fejfájás, ami ugyancsak sokféle lehet aszerint, hogy általános vagy körülírt, illetve melyik területen és milyen intenzitással jelentkezik. Jellemző lehet, hogy az agyban lévő liquor (agyfolyadék) átmeneti fokozódásakor (tüsszentés, köhögés) erősödik a fájdalom. Az agydaganatban szenvedő betegek gyakran ébredést követően élnek át erős fejfájást, amelyen a mindennapokban használatos fejfájás-csillapítókkal nem tudnak úrrá lenni. Fontos megjegyezni ugyanakkor, hogy egy agydaganat nem minden esetben okoz állandó fejfájást, azaz fordítva is igaz: a fejfájás hiánya sem zárja ki egy agytumor meglétét. Természetesen a fejfájásnak számos egyéb kiváltó oka is lehet, de feltétlenül indokolt az ismételten jelentkező panaszok tisztázása.
Általános tünetként említhető a szédülés, a hányás és a hányinger, amit jellemzően ugyancsak a koponyaűri nyomásfokozódás vált ki, s a reggeli órákban szintén erősebb lehet, majd a nap folyamán enyhülhet. Egyes esetekben a hányást nem előzi meg hányinger sem, hirtelen fellépő sugárhányás is jelentkezhet. Olyan látásproblémák is kialakulhatnak mint az átmeneti keringészavar következtében váratlanul fellépő látásvesztés (obscuratio), a kettőslátás, a pupillaszűkület, a pupillatágulat vagy egyéb látászavarok.
Ezek a tünetek alapján nem hiszem,hogy agydaganatod van,nyugi!!Sztem inkább migrén lehetséges...,nőknél gyakori!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!