Miért vagyok folyton éhes?
32 éves pasi vagyok.Az lenne a gondom hogy kb fél oránként éhes vagyok.De komolyan.Eszek tele a hasam majd szet pukkadok rá fél órára jön újra az éhség.Ok.van hogy egy óra mulva de ez van egész nap màr pá hete.Volt valakinek hasonló köztetek?Kivizsgálások folyamatban vannak de kiváncsi lennék hàtha volt valakinek hasonló.Iszonyat idegesítö.
Köszi
Szasza
Hú, komoly szemléletbeni probléma van!
Olyan nincs, hogy évek óta jól karbantartott IR !
Az IR ha jól kezelik, akkor pár hónapon belül megszűnik!
Ezért lenne fontos a zsírdús, ch-szegény táplálkozás. Minél több kenyérfélét, keményítőt eszel annál rosszabb lesz.
Én már most is érzem, pedig csak rizsezek egy ideje (mint írtam egyszerűség végett, meg 'izomra fel' project címen).
De nem jó ez.. nem véletlen írjuk sokszor, hogy az ember hús és zöldségevő. Máshogy pedig sajnos idővel megbetegszünk.
Az élethosszig tartó diéta is egy tévképzet..
Attól, hogy valaki nem eszik meg egy trabantot, vagy cukros ételt vagy kenyeret, attól még nem diétázik.
Nagyon kevés embernek kell diétáznia, az emberek többségének untig elég, ha húst esznek, zsírt és zöldségeket, tojást, halakat, némi gyümölcsöt. És olajos magvakat, ha szeretik.
A többi kaja elhagyása nem diétát jelent, csak nem eszünk kenyeret, meg trabantot sem.
Tehát ez a véleményem a 'diétázásról'.
A vércukorszabályozás, az inzulin érzékenység és az éhség pedig abszolúte összefüggő dolgok, nem értem miért mondja sok orvos, hogy nem.
Mostanában több nővel is beszéltem, akikről én találtam ki hogy IR-jük van, mind hasonló éhségről számoltak be mint Te. Írom nekik, hogy IR-jük van. Mondják hogy hát igen, de nem ettől éhesek evés után.. írom hogy de, ez is az IR és a magas ch tartalmú táplálkozás gyakori tünete.
De az orvosaik azt mondták hogy nem..
Ez egy igen-nem vitává válik, aminek az a vége, hogy változtatni kell az étkezésen, a természetes táplálkozáshoz kell visszatérni ami hús, zsír és zöldségek főleg.
Egy lehetséges ok: az alhasi izmaid el vannak ernyedve. Mível alulról nincs alátámasztva a gyomor, az a nyelőcső végén "csüng" éhségérzetet keltve még akkor is, amikor tele van. Mert súlyánál fogva erősebben nyújtja a nyelőcsővet.
Ennek az izomzatnak nincs szerepe sem a vázrendszer összefogásában, sem másban. Ennek csak a belsőségek tartása a feladata, hogy mikor ugrasz, ne szakadjon le a beled.
Én nem mentem orvoshoz, vettem egy elektromos kütyüt, és azzal stimuláltam ezt az izomzatot. Míg végül megtanultam működtetni is. 115 kilóról 80 kilóra fogytam 5 hét alatt. Ennek már 14 éve, és azóta is behúzott hassal járok kelek.
78 és 83 kiló között vagyok.
Utolsó választ nem értem.
A belső szerveket tartó ín pólyák és a különböző záróizmok erőssége, karban tartása tényleg fontos.
De 5 hét alatt 5 kiló helyett 35 kilót fogyni, az valami hihetetlen.
A hihetetlenkedőnek: Aki nem látott előtte, és utána azt nem próbálom győzködni. Akik viszont láttak, családom, barátaim,stb, azokat meg nem kell. Én csak a kérdezőnek akartam mondani, hogy aki orvoshoz jár az soha nem lesz egészséges!
Valamikor rég, még nem volt színes, a TVben: egy manökennek mondta a mama, -mert attól félt hogy elhízik- hogy "húzd be a hasad lányom, és vékony maradsz".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!