Stresszelek a koránkelés miatt?
Figyelt kérdés
Az van, hogy ha korán kell kelnem reggelente, akkor nagyon rosszul alszom. Tegyük fel, hogy 5 órakor kell kelnem, és ha pl felébredek fél 5kor, arra a fél órára nem tudok visszaaludni, akármilyen álmos vagyok is, mert bennem van az, hogy fél óra múlva fel kell kelnem. Alapból nem alszom jól, éjszakánként fel-fel ébredek, de ha korán kell kelnem, akkor tuti, hogy azon az éjszaka vagy 4x felkelek. Ez mitől van, nem lehetne rajta változtatni?
Úgy érzem nem tudok hozzászokni a koránkeléshez, pedig évekig keltem korán (és kelek még most is), szóval hozzászokhattam volna, de mégsem. Az mindegy hogy éjfél után fekszem le, vagy 10kor.
2014. jan. 8. 15:23
1/3 anonim válasza:
lehetőleg korán legalább 22-kor feküdj le, hogy kialudd magadat. Szerezz be egy mechanikus csörgő órát, és úgy feküdj le, hogy a csörgésre fel fogok kelni.
2/3 A kérdező kommentje:
Soha nem volt bajom azzal, hogy nem hallottam az ébresztőt, mindig egyből felkelek rá. Nem azért nem tudok visszaaludni, mert félek, h majd nem ébredek fel rá, hanem egyszerűen, mert tudod hogy már csak fél órám van (vagy mikor mennyi, attól függ mennyivel hamarabb kelek fel) és a tudat miatt, hogy úgyis fel kell kelnem, nem tudok visszaaludni.
2014. jan. 8. 17:18
3/3 anonim válasza:
hát akkor keress valami elfoglaltságot amivel kitöltöd azt a 10-50percet. én is mindig felekelek korábban mint kéne, de engem ez sosem zavart
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!