Miért fáj a seggem ott a farokcsont környékén?
Már egy olyan 1-1,5 hónapja fáj.
Esetleg a sok üléstől? általában csak akkor fáj ha ráülök arra a részre, vagy összeszoritom. 13/F
Nemigazán emlékszem, hogy elestem volna.
Magától el fog múlni ez a dolog?
Hát a leírás alapján farokcsonti fájdalmad van (,,hivatalos" neve is ez). Én 20-as éveimbe járok, szóval csak remélem, hogy neked nem ez van, mert ha igen nem sokat lehet vele tenni.
Nekem 2 hónapja van, reumatológiára küldtek, de ahogy meghallották a tüneteket, azt mondták, hogy sajnos ez is amolyan ,,népbetegség" a fiatal nőknél, orvosi szempontból semmi baja a csontnak, tehát kezelni nem tudják, szokjak hozzá. Persze röntgenre elküldtek, de semmit se mutatott. Mivel már bőven túl vagy a ,,ha 2 hét alatt nem múlik" szabályon érdemes neked is megnézetni, nem e repedt meg, vagy torzult stb., mert ez is lehet a háttérben.
Minden esetre engem gyógytornára küldtek (magára a problémára nem használ semmit)és ott ajánlotta a gyógytornász az ülőpárnát (felfújható gyógypárna) vagy ék alakú párnát, ha sokat ülsz mindenképp érdemes beszerezni, nekem bevált. Nem mulasztja el, de rajta ülve nem fog fájni. Mellé érdemes hát és csípőerősítő gyakorlatokat csinálni, hogy ne az a rész legyen mindig megterhelve.
Nekem még ajánlották a csontkovácsot de még nem próbáltam.
Pilonidalis cysta.
Ez egy lassan kialakuló betegség, sok oldalon azzal nyitnak hogy a szőr benövése okozza és rizikó faktora az állandó ülés vagy nyomás és az izzadás.
Nekem is volt ilyen és senkinek nem kívánom azt amivé alakul...
Amit sokan tévesen definiálnak az a szőr benövése. Az is egy faktor de nem amiatt keletkezik gyulladás hanem egész egyszerűen a qla miatt.
Főként nyáron a nagy melegben fordulhat elő hogy a végbél környékéről elindul egy ilyen bacihalmaz fölfelé amely - akár a szőr segítségével - bejut a bőr alá. Eleinte a test ezt a bakteriális fertőzést le tudja győzni de minden ilyen harc alkalmával egyre nagyobb területek pusztulnak el a bőr alatt és amolyan vájatok alakulnak ki. (Sok barbár módszer is van mint pl a lebenyképzés, olvastam róluk statisztikákat kb. 1%. volt a gyógyulási arány. Ezt csak azért említem meg, mert ezzel a végén próbálkoznak de szerintem ott cseszik el hogy a hójag köré vágnak egy krátert, ami nem feltétlen a bacik behatolási pontjánál van, nevezetesen a sggluk fölött szinte azonnal.)
A vájatokban végül úgy elszaporodnak hogy úgy érzed mintha éket vertek volna az egész medencédbe. Ekkor már orvoshoz kell menni mert egy óriási szilva nagyságú élénk sárga kelés lesz a farpofáid között és üvölteni fogsz mikor felvágják (hacsak nem valami nagyon profihoz lesz szerencséd).
Amit mindenképp tanácsolok megelőzés céljából (aki átesett pár ilyen alap feltárós műtéten és nem tud szabadulni tőle nekik kifejezetten ajánlatos, mert így "lappangó státuszba" le lehet szorítani. Sajna életünk végéig, de megoldás.):
- Mosd ki a sgged mindig. Ha nincs rá mód akkor ne csak papírral törölj mert az nem elég. Legyen nálad babapopsi törlőkendő és azzal is töröld ki papír után, meg fogsz lepődni mennyi cucc van még. Akár nap közben 1-2 órával később megint lecsekkolhatod 1-2 kendővel hogy tuti nem e folyt ki azóta egy kevés.
- Szőrtelenítő krémmel szedd le a luk feletti szőrt. Tartsd is így.
- Ha érzed hogy kezd baj lenni akkor egisept bőrfertőtelnítő + betadine.
Ez egy rohadt makacs betegséggé tud fajulni úgyhogy fogyeljetek oda nagyon, különben borítékolható a sebészeti beavatkozás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!