Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Dermoisis cysta a farokcsont...

Dermoisis cysta a farokcsont alatt! Hogyan múlhat el műtét nélkül? Ez is felszívódhat magától, mint a petefészekben lévő ciszták?

Figyelt kérdés
Többször jött már ki rajtam, egyszer kifakadt (párakötés + paradicsomtól) most meg Augmentint szedtem (fogamra) és már alig látszik. Vagy lehet, hogy ez sipoly, igaz nem gennyezik soha! Légyszi írjatok mit csináljak vele? Egyáltalán mi lehet ez? Nem merek elmenni sebészetre :( Mi van ha műtét után is kiújul, akkor felesleges volt az egész! Valakinek volt már ilyen?
2013. aug. 20. 11:22
 1/2 anonim ***** válasza:

Ami a farokcsontnál szokott lenni, az nem igazi dermoid cysta, csak a neve az. Igazából azért alakul ki, mert a szőrszálak befelé nőnek és gyulladást, tályogot hoznak létre.

Ha nem szedik ki a tályog falát rendesen, akkor kiújul.

El kell menni a sebészetre, ahol rendesen kiszedik és ellátják. Ha z nem történik meg, akkor ki fog újulni.

2013. aug. 20. 11:39
 2/2 anonim ***** válasza:
Sajnos az ilyen farokcsonti dermoid cystának(is)végleges megoldása csak a műtét. El kell távolítani a cysta "tokját",különben újra és újra megtelik,a benne lévő pangó váladék fertőződik,amitől az érintett területek elhalnak. Műtét után nem újul ki,mert,mint írtam tokkal együtt távolítják el az egész képletet.
2013. aug. 20. 11:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!