Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Hogyan tudnám megszokni a...

Hogyan tudnám megszokni a koránkelést?

Figyelt kérdés

Járok dolgozni és 5 óra után kelek hogy elkészüljek és beérjek a munkahelyemre. Alig tudok reggelente felkelni és nem úgy kelek fel hogy kipihent vagyok. Munka közben és úgy egész nap ne érzem magam fáradtnak, csak nehezen indul a nap.

Nem bírok korán lefeküdni este, 10 előtt biztos nem, általában fél 11-11kor.

22f

2013. szept. 29. 12:35
 1/4 Kathrin01 ***** válasza:
Pedig, akkor leszel kipihent, ha korábban fekszel. Előbb-utóbb megszokja a szervezet, tudom miről beszélsz, én is évekig 3:50-kor keltem.
2013. szept. 29. 12:43
 2/4 anonim válasza:
Meg fogod szokni elég hamar,és minden rendben lesz így is,csak kell egy kis időt adnod a szervezetednek. Aztán majd egyre korábbra fog tolódni a lefekvés is...
2013. szept. 29. 12:45
 3/4 anonim válasza:

ó még valamit, próbálj rásegíteni a korábban lefekvésre, pl kapcsold le az összes fényforrást sokkal hamarabb (1-másfél órával pl), esetleg kezd el hamarabb lehúzni a redőnyöket egy fél-1 órával, mint ahogy szoktad, kapcsold ki a stand-by ledeket stb. Attól még olvashatsz kislámpánál az ágyban, nekem pl. az is rásegít az éjszakai érzésre, hiszen nappal nem tesz ilyet az ember :) Esetleg megpróbálhatsz korábban vacsorázni is, ehhez mondjuk az kell,hogy korábban legyen a többi étkezés is. Kezd kis adagokkal.

Tudományosan bizonyított tény,hogy a sok fényforrás zavar az elalvásban, a pihenésben.

Ezzel rásegítesz arra, mintha tulajdonképpen óraátállítás lenne, az egész napirended eltolódik egy órával. Kezdheted lassabban, fél órákkal is... Lassú lesz,de biztosan hatásos.

2013. szept. 29. 12:49
 4/4 A kérdező kommentje:
az a gond hogy a többiek fent vannak sokáig és nehezen tudnék úgy elaludni 10 előtt hogy mindig vki beszél, tv-zik, zenét hallgat.
2013. szept. 29. 13:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!