Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Mit tegyek, hogy kibírjam ezt...

Mit tegyek, hogy kibírjam ezt a meleget és napszúrást se kapjak?

Figyelt kérdés
Be kell mennem 2kor a városba. Sajnos muszáj. Víz mindenképp lesz nálam. De semmi nincs a fejemre. Nem az, hogy divatolni akarok, de rongyokat csak nem köthetek fel. A buszmegállóig a tűző napon kell kimennem, de az gyors tempóval 3 perc, utána pedig megpróbálok árnyékba maradni. Félek az ájulástól és a napszúrástól:(
2013. aug. 7. 12:25
 1/6 anonim válasza:

A hideg vizet semmiképpen ne hagyd otthon! Előtte egyél valami könnyű ebédet. 3 perc alatt talán nem fogsz napszúrást kapni, után viszont tényleg szigorúan az árnyékban maradj, ha lehet.

És ha szédülsz, fejed fáj, elgyengülsz, akkor egyből ülj le az árnyékba! Locsolj a hideg vízből a nyakadra, halántékodra, és ne szégyellj segítséget kérni. Megy Veled valaki?

Egyébkét, az általános elővigyázatosságon túl van valami oka a félelmednek? Volt már, hogy rosszul lettél ilyen melegben?

2013. aug. 7. 12:53
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Igen, az egyik barátnőmmel leszek. Egyszer lettem rosszul a buszon kánikulába, de álltam és tömeg volt. Szerencsére nem ájultam el, de azóta különösen félek:/
2013. aug. 7. 12:59
 3/6 anonim válasza:
Mindenképpen szólj a barátnődnek, hogy figyeljen oda rád. És a legkisebb probléma esetén is jelezd neki. Ha nem jól vagy, és leültök valahova, vagy végső esetben lefekszel pár percre (akár a járdán is) és itat veled hideg vizet, picit lehűti a testedet, az még mindig sokkal kevésbé kellemetlen, mint összeesni valahol.
2013. aug. 7. 13:03
 4/6 anonim ***** válasza:

Vizezd be a hajad indulás előtt. (Az egészet, mintha megmosnád.) Nekem bevált módszer.

Egyébként nem hiszem el, hogy nincs egy vékonyabb kendőd vagy sálad, ami világos színű. Ha azt bevizezed, az is tökéletes.

Vagy fogj egy esernyőt, és menj azzal - egyre több ilyet látok Pesten.

Amúgy 10-15 perc alatt nem kapsz napszúrást.

2013. aug. 7. 14:00
 5/6 A kérdező kommentje:
Ugydontottem, hogy lesz*rom. Nem megyek sehova..
2013. aug. 7. 14:36
 6/6 anonim ***** válasza:
Ennyit a muszájról....
2015. júl. 6. 15:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!