Segítség! Mi bajom?
Elég gyakran van székrekedésem, most elmentem a wc-re, nagyon kicsi jött, és nagyon nehezen, és a székletem körül friss vér volt :S Megtöröltem a fenekem, és a WC papíron is ott volt a friss vér... a fenekemből jött, az biztos, nem menstruáció és nagyon félek! :S:(
22L
Inkább aranyér vagy végbél berepedés, mivel friss piros vér jött , azt írtad. A gyakori székrekedés hamar előhozza az aranyeres megbetegedést.
Első körben a háziorvosodat keresd fel, ha nem múlik akkor az általános sebészetre tartozik a későbbi ellátás.
3-as vagyok: nekem volt egyszer anus fissurám 3 éve, ilyen berepedésem. Hát vagy 3 , de lehet még több hét volt mire meggyógyult.
Krémek, kúpok , 1x sebész is megvizsgált. De szerencsére lassan behámosodott és nem kellett műteni.Azóta van egy kis őrcsomóm, ez a repedés végén keletkezett heg tulajdonképpen, ami megfogta, hogy nem repedjen tovább. Ez azt hiszem a 4-5 napon jelent meg nálam. Egyébként nekem is egy ilyen szorulásos procedúra után pont így jelentkezett. / nekem ritkán van, évente 1-2x max szekrekedésem /
Másnap és utána hetekig igen fájdalmasan ment a székletürítés. Reggel már az ágyban Lidocain krémet kentem oda, már csak ha a gondolat megjelent, akkor is, hogy hátha esetleg lesz valami produktum.A székrekedést meg kell oldanod , mert az napi szinten elő fogja hozni ezt a problémát.
Egyet értek az előttem szólókkal, valószínű, hogy a gyakori székrekedés okozza a végbél felsebesedését. Ilyen már akkor is lehet, amikor még nincs aranyered.
Viszont, hogy ezt meg tud előzni, egyél nagyon sok gyümölcsöt (főleg éhgyomorra) és nagyon sok zöldséget. Egy ideig kerüld a nehéz ételeket. És igyál nagyon sok vizet. Ha megszünik a kiváltó ok, akkor megszünik a panasz is. De persze orvoshoz mindenképp menj el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!