Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Segítség! Mi bajom?

Segítség! Mi bajom?

Figyelt kérdés

Elég gyakran van székrekedésem, most elmentem a wc-re, nagyon kicsi jött, és nagyon nehezen, és a székletem körül friss vér volt :S Megtöröltem a fenekem, és a WC papíron is ott volt a friss vér... a fenekemből jött, az biztos, nem menstruáció és nagyon félek! :S:(

22L

2013. júl. 16. 20:26
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
aranyér, van a gyógyszertárvan rá kenőcs recept nélkül kapható, ne félj
2013. júl. 16. 20:30
 2/12 A kérdező kommentje:
és ha daganat? sosem vérzett még semmim :( Plusz ma reggel óta hőhullámaim vannak, ilyen szokott lenni menstruáció előtt, így azt annak tudtam be (19. napban járok), míg meg nem láttam hogy véres a székletem, lehet a hőhullámoknak is ahhoz van köze :(
2013. júl. 16. 20:33
 3/12 anonim ***** válasza:

Inkább aranyér vagy végbél berepedés, mivel friss piros vér jött , azt írtad. A gyakori székrekedés hamar előhozza az aranyeres megbetegedést.

Első körben a háziorvosodat keresd fel, ha nem múlik akkor az általános sebészetre tartozik a későbbi ellátás.

2013. júl. 16. 20:51
 4/12 A kérdező kommentje:
Igen, friss vér. És most is elmentem wc-re, széklet nem jött, de a wcpapírral megtöröltem a fenekem és még mindig véres volt.
2013. júl. 16. 21:16
 5/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm egyébként a válaszotokat, remélem igazatok lesz és tényleg nem komoly :(
2013. júl. 16. 21:17
 6/12 anonim ***** válasza:

3-as vagyok: nekem volt egyszer anus fissurám 3 éve, ilyen berepedésem. Hát vagy 3 , de lehet még több hét volt mire meggyógyult.

Krémek, kúpok , 1x sebész is megvizsgált. De szerencsére lassan behámosodott és nem kellett műteni.Azóta van egy kis őrcsomóm, ez a repedés végén keletkezett heg tulajdonképpen, ami megfogta, hogy nem repedjen tovább. Ez azt hiszem a 4-5 napon jelent meg nálam. Egyébként nekem is egy ilyen szorulásos procedúra után pont így jelentkezett. / nekem ritkán van, évente 1-2x max szekrekedésem /

Másnap és utána hetekig igen fájdalmasan ment a székletürítés. Reggel már az ágyban Lidocain krémet kentem oda, már csak ha a gondolat megjelent, akkor is, hogy hátha esetleg lesz valami produktum.A székrekedést meg kell oldanod , mert az napi szinten elő fogja hozni ezt a problémát.

2013. júl. 16. 21:30
 7/12 anonim válasza:

Egyet értek az előttem szólókkal, valószínű, hogy a gyakori székrekedés okozza a végbél felsebesedését. Ilyen már akkor is lehet, amikor még nincs aranyered.

Viszont, hogy ezt meg tud előzni, egyél nagyon sok gyümölcsöt (főleg éhgyomorra) és nagyon sok zöldséget. Egy ideig kerüld a nehéz ételeket. És igyál nagyon sok vizet. Ha megszünik a kiváltó ok, akkor megszünik a panasz is. De persze orvoshoz mindenképp menj el.

2013. júl. 18. 14:34
 8/12 A kérdező kommentje:
Azóta nem volt véres, nagyon remélem h tényleg csak megpattant egy ér
2013. júl. 18. 14:42
 9/12 A kérdező kommentje:
Megint véres volt :S:S Többször voltam ma WC-n és most lett véres, nem a széklet, hanem kevés, friss, híg vér :S Nagyon félek :S
2013. júl. 20. 20:22
 10/12 anonim ***** válasza:
Hát akkor most már el kell menni orvoshoz. Leginkább végbél berepedés lehet, de kezelni, mert ismétlődött.
2013. júl. 20. 20:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!