Néha megáll a szívem, kihagy egyszer-kétszer, aztán dobban egy nagyot. A háziorvos elküldött vérvételre, ott minden rendben volt, de kardiológiára nem ad beutalót. Miért?
Kávét vagy kólát inni már nem merek emiatt, mert érzem hogy az még jobban fokozza ezt. Leginkább amikor lefekszem aludni, akkor kezd össze-vissza kalimpálni. Nappal is néha, de este minden nap. A doki azt hiszi erre, hogy pánikolok, vagy ideges vagyok, de hát tök nyugodtan fekszem az ágyban és már lassan az sem érdekel ha meghalok, én nem pánikolok. Azon már túljutottam.
De ugye hogy ez nem normális dolog? Szerintem valami nincs rendben a szívemmel.
Kardiológián nem voltál, vér rendben, de úgy magadnak eldöntötted, hogy neked szívritmuszavarod van?
Ne legyél ennyire hipochonder, ha a vérnyomás is jó, akkor semmi bajod sincs (maximum agyi).
Magadnak beszéled be, főleg onnan látszik hogy akkor érzed amikor tök nyugodtan fekszel, ergo nem foglalod le magad semmivel.
Azért nem ad beutalót az orvos, mert felesleges.
Jól tetted, hogy abbahagytad a kávézást, kólázást. Ugyanis a koffein használata korai szívütéshez vezethet, ez által súlyosabb arrhythmiák kialakulásával szemben érzékenyíti az embert. A "kihagyást" pedig nem szó szerint kell érteni;
általában arról van szó, hogy az első szívverés túl gyenge ahhoz, hogy elegendő vért pumpáljon az erekbe, ezért a második természetellenes erővel érkezik. A két szívverés közt eltelt időt és a gyenge szívverést lehet úgy érzékelni, mintha kimaradna egy-egy ütése a szívnek.
Ha valóban szívritmuszavarod lenne, akkor a típusától függően az alábbi tüneteket érzékelhetnéd:
Tachycardia esetén (kórosan magas szívfrekvencia)
nyaki erek erős lüktetése, szív kalapálása, össze-vissza verés érzése, kellemetlen mellkasi érzés, ájulásérzés, gyengeség, szédülés, fülcsengés, hányinger, hányás
kéz- és lábzsibbadás, bizsergés, zavartság, légszomj.
Bradycardia esetén (kórosan alacsony szívfrekvencia) fáradtság, légszomj, szédülés vagy ájulásérzés.
Kellemetlen mellkasi érzés, ájulásérzés, gyengeség, szédülés, fülcsengés volt már.
Sőt sokszor van hogy le kell feküdnöm aludni, mert érzem ha nem tenném, elájulnék, vagy leállna a szívem. Nemtudom, hát ilyeneket érzek. És a fülem is van amikor hangosan zúg. Meg hallom a szívverésemet a fülemben.
De még sosem ájultam el. Nem is hánytam.
Nem tudom eldönteni hogy hipohonder vagyok, vagy tényleg van bajom.
A szervi szívbetegnek nem szokott ilyen sok kísérő tünete lenni, és ahogy előttem írták nem nyugalomban jönnek elő a panaszok. Nem , nem kell egyenletesen vernie, létezik légzéstől függő változás benne, de aki nem viszi túlzásba a ráfigyelést, az észre sem veszi.
Nyugi! Keress valami sportot , és ne agyalj tovább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!