Ez lenne a migrénes fejfájás?
Figyelt kérdés
Tegnap este 6körül kezdtem érezni egy enyhe fejfájást és fáradtság érzést, de nem foglalkoztam vele. Majd a fejfájás egyre erősebb lett, este fél 9re már elviselhetetlen volt, ehhez hozzátársult egy nagyon erős hányinger ha felálltam amit már szinte a torkomban éreztem, nagyon gyenge voltam, fekve pedig szívdobogás érzés is volt, ráadásul a hasamba is ilyen fura érzés tapasztaltam, nem fájt, csak az egész közérzetem nagyon rossz volt. Bevettem egy algopirint, 70%-ban elmúlt a fejfájásom, és ma reggelre is csökkent szerencsére, de az émelygés és ez a kábult érzés megmaradt kis mértékben. Lázam, se hőemelkedésem abszolút nem volt. Ez lenne a migrénes fejfájás? És ha igen, akkor ez előfordulhat ennyire intenzíven front hatására is? (hozzáteszem, hogy elég frontérzékeny vagyok, de eddig csak a a pulzusom volt szaporább, ritkán enyhe fejfájás egy hideg front hatására)2013. máj. 30. 09:55
1/5 anonim válasza:
Nekem ilyen a migrénes fejfájás: enyhén kezdődik, középen a két szemem között vagy a halántékomnál, vagy a bal szemöldököm alatt. Majd ha nem veszek be fájdalom csillapítót akkor elviselhetetlenül kezd görcsölni, hányinger majd hányás lesz, és ügyeletre kell mennem injekcióért, mert már orvosságot nem tudok bevenni, kijönne.
2/5 Kondor Judit válasza:
Nekem is van csak hál istennek enyhe/enyhén fáj a fejem+enyhén hányinger/ilyenkor amikor érzem,hogy van akkor veszek be fejfájás csillapítót.+sajna ezek a frontok jönnek-mennek.
3/5 klopusz válasza:
Szia!
Ez bizony lehet migrén. A fejfájás helye segíthet ebben.
Nekem mindíg úgy fáj migrénkor a fejem, mintha az arcom középvonalában elvágták volna, vagyis mindig csak a bal oldal fáj.
Szerencsére már tudom kezelni. Ha elkezd vibrálni egy folt a szemem előtt, akkor már tudom, hogy ez az lesz és nyúlok is az orvosságért, mielőtt kiteljesedne.
Menj el dokihoz, ha tudsz, ő adhat megfelelő gyógyszert, bár nekem a Quarelin vált be a legjobban. Ha az nincs, akkor Algopyrin - No-spa forte kombináció (a migrén simaizom-görcs, azt csökkenti). Tesóm a Saridonra esküszik.
4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat:) .. ÁLtalában nekem a halántékomnál szokott fájni, és a szememnél(pl ha becsukom már az is fáj). Nagyon ritkán fáj a fejem, ezért ijesztett meg kicsit ez a dolog, eddig nem sűrűn éreztem, hogy ennyire erős rosszullét kisérte volna.Inkább télen volt jellemző, mikor jött az erős hidegfront. Borzalmas ez a tavasz, tegnap meleg volt és napsütés, ma pedig borult, hideg esős. Már nem tudom eldönteni, hogy melyik évszakot birom a legjobban.....
2013. máj. 30. 10:24
5/5 anonim válasza:
A legrosszabb, hogy nekem ha fáj a fejem legtöbbször migrén :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!