Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Ez lenne a migrénes fejfájás?

Ez lenne a migrénes fejfájás?

Figyelt kérdés
Tegnap este 6körül kezdtem érezni egy enyhe fejfájást és fáradtság érzést, de nem foglalkoztam vele. Majd a fejfájás egyre erősebb lett, este fél 9re már elviselhetetlen volt, ehhez hozzátársult egy nagyon erős hányinger ha felálltam amit már szinte a torkomban éreztem, nagyon gyenge voltam, fekve pedig szívdobogás érzés is volt, ráadásul a hasamba is ilyen fura érzés tapasztaltam, nem fájt, csak az egész közérzetem nagyon rossz volt. Bevettem egy algopirint, 70%-ban elmúlt a fejfájásom, és ma reggelre is csökkent szerencsére, de az émelygés és ez a kábult érzés megmaradt kis mértékben. Lázam, se hőemelkedésem abszolút nem volt. Ez lenne a migrénes fejfájás? És ha igen, akkor ez előfordulhat ennyire intenzíven front hatására is? (hozzáteszem, hogy elég frontérzékeny vagyok, de eddig csak a a pulzusom volt szaporább, ritkán enyhe fejfájás egy hideg front hatására)

2013. máj. 30. 09:55
 1/5 anonim ***** válasza:
Nekem ilyen a migrénes fejfájás: enyhén kezdődik, középen a két szemem között vagy a halántékomnál, vagy a bal szemöldököm alatt. Majd ha nem veszek be fájdalom csillapítót akkor elviselhetetlenül kezd görcsölni, hányinger majd hányás lesz, és ügyeletre kell mennem injekcióért, mert már orvosságot nem tudok bevenni, kijönne.
2013. máj. 30. 10:04
 2/5 Kondor Judit ***** válasza:
Nekem is van csak hál istennek enyhe/enyhén fáj a fejem+enyhén hányinger/ilyenkor amikor érzem,hogy van akkor veszek be fejfájás csillapítót.+sajna ezek a frontok jönnek-mennek.
2013. máj. 30. 10:07
 3/5 klopusz ***** válasza:

Szia!

Ez bizony lehet migrén. A fejfájás helye segíthet ebben.

Nekem mindíg úgy fáj migrénkor a fejem, mintha az arcom középvonalában elvágták volna, vagyis mindig csak a bal oldal fáj.

Szerencsére már tudom kezelni. Ha elkezd vibrálni egy folt a szemem előtt, akkor már tudom, hogy ez az lesz és nyúlok is az orvosságért, mielőtt kiteljesedne.

Menj el dokihoz, ha tudsz, ő adhat megfelelő gyógyszert, bár nekem a Quarelin vált be a legjobban. Ha az nincs, akkor Algopyrin - No-spa forte kombináció (a migrén simaizom-görcs, azt csökkenti). Tesóm a Saridonra esküszik.

2013. máj. 30. 10:11
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat:) .. ÁLtalában nekem a halántékomnál szokott fájni, és a szememnél(pl ha becsukom már az is fáj). Nagyon ritkán fáj a fejem, ezért ijesztett meg kicsit ez a dolog, eddig nem sűrűn éreztem, hogy ennyire erős rosszullét kisérte volna.Inkább télen volt jellemző, mikor jött az erős hidegfront. Borzalmas ez a tavasz, tegnap meleg volt és napsütés, ma pedig borult, hideg esős. Már nem tudom eldönteni, hogy melyik évszakot birom a legjobban.....
2013. máj. 30. 10:24
 5/5 anonim válasza:
A legrosszabb, hogy nekem ha fáj a fejem legtöbbször migrén :(
2022. aug. 26. 06:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!