Migrénes fejfájásnál, vagy hosszabb ideig tartó fejfájásnál milyen gyógyteákat érdemes inni? Vagy mik azok a gyógykészítmények, amiktől elmúlik a fejfájás?
szia, másfél évig voltam migrénes. nekem sajnos nagyon rossz volt, én hánytam is tőle.
megoldás roham esetén: sötét szoba, vizes ruha a homlokra, és lehetőleg csend. ha már elkezdődött a migrénes fejfájás, akkor gyógyszer általában nem használ.
mielőbb menj el orvoshoz (neurológushoz, de lehet házidokitól kell beutaló), és kapsz gyógyszert. én két évig szedtem, és a migrén kialakulását blokkolta, tehát nem fájd.csill. az elejeén még néha volt rohamon, de utána szépen csökkent. két év után lassan elhagytam a gyógyszert, és már 1 éve tünetmentes vagyok.
Tök mindegy milyet iszol, egy a lényeg higgyél benne, hogy használ.
Ha nem, ennek ellenére sem, akkor a teához egy tabl. Algopyrin.
Ha erre sem múlik még egy tabl., ....max 4 tabl/nap.
Migrén esetében sima fejfájás csillapító nem hat, ezt én is tapasztaltam. meg úgy általában semmi. ki kell szenvedni a roham végét egy csendes szobában, fekve. hányás után enyhül a fájdalom.
ha gyakran van migréned, érdemes elmenni egy fejfájás klinikára, ahol felírják a kifejezetten migrénre való gyógyszert. de ezt akkor kell bevenni, amikor érzed, hogy hamarosan jön a roham (tapasztalt migrénes már egy nappal előtte érzi) kifejtett fejfájásra ez sem hat igazán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!