Hogyan jöhet létre az orrdugulás?
Figyelt kérdés
Számomra elképzelhetetlen, hogy van egy üreg, amiben orrváladék van, és óriási fújási erő hatására sem jön ki. Valaki el tuja magyarázni hogy mégis akkor hogyan alakul ki?2013. ápr. 8. 12:39
1/11 anonim válasza:
Az orrdugulás elsősorban nem azért jön létre, mert váladék van az orrban, hanem mert nátha idején az orrnyálkahártya megduzzad és ennek a duzzanatnak csak a tünete tulajdonképpen az orrfolyás és az orrdugulás.
Ezért fontos, hogy nátha idején ne csak az orrfolyástól szabaduljon meg az ember, hanem az orrnyálkahártya duzzanattól is. Erre is vannak különböző készítmények és ezek segítenek leapasztani a duzzanatot.
2/11 anonim válasza:
Én úgytudom az orrmandula duzzad meg.
3/11 anonim válasza:
Első vagyok.
Kedves utolsó!
Nekem nincs is orrmandulám, mégis el szokott dugulni az orrom nátha idején.:) Nem attól van.
Az orrnyálkahártya duzzanata miatt van.
4/11 A kérdező kommentje:
És az mitől van, hogy ha az egyik orrlyukam be van dugulva,és az ellenkező oldalamra fekszek akkor a dugulás "átfolyik" a másik orrlyukambá?
2013. ápr. 9. 12:00
5/11 anonim válasza:
Ok, akkor a nyálkahártya gyulladás miatt (is) van.
Szerintem a gyulladást okozó anyag csúszkál a gravitációra, de nemtudom mi lehet ez az anyag... (nehézfém??)
6/11 anonim válasza:
kérdező, te ennyire hülye vagy???? mindenkinek van orrmandulája te fogyatékos állat!!!
7/11 anonim válasza:
Bmeg akinek kiveszik mert nagy, annak nincs!
8/11 anonim válasza:
Nem azért veszik ki mert nagy. -.-
9/11 anonim válasza:
Na okoska akkor leírom. Megfordultam párszor a fül orr gégén. Az orrmandulát akkor távolítják el, ha légzési nehézséget okoz, ez általában orrmandula nagyobbodás. 2-6éveseknél szokott megfertozodni és beduzzadni. Nekem kicsit nagyobb, de nem javasolták műtétet. Felnöttkorban zsugorodik. Garatmandulám is nagyobb volt, így születtem, 3 éve vették ki, nem volt sűrűn begyulladva mégsem volt hely a torkomban. 3hónapja pedig orrsövény es orrkagylo műtétem volt. Jobb a légzésem. Tudok már orron lélegezni Viszont fekvéskor bedugul.
10/11 anonim válasza:
Kérdező! Azért dugul el az az orrlyuk amelyik oldaladra fekszel, mert megváltozik az orrkagyló keringése, kitágulnak az erek, átmenetileg megduzzad az orrkagyló. Valószínű nekem is azért dugul el, nem távolították el, csak lézereztek belőle, de én száraznak érzem, erre jó a coldastop orrcsepp, ha te is száraznak érzed!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!