Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Idegbeteg vagyok 16évesen? és...

Idegbeteg vagyok 16évesen? és a csoki?

Figyelt kérdés

nagyon hamar ideges leszek még ha csak aggodnak értem vagy nem szolnak semmi rosszat akkor is kiabálok ütök verek szét mindent (tárgyat)

a csokira is rá vagyok függve kb 2éve...ha minden nap nem eszek meg minimum egy tábla csokit akkor remegek és nem lehet hozzám se szolni tombolok...de van mikor ennem kell mellé még csokit vagy nyalokát stb

multkor nagyon felidegesitett valami ami végülis nem olyan nagy dolog de idegesitö,és remegett ketzem lábam,muszáj voltam éeletem elsö nyugtatoját bevenni,és ugy el tudtam menni suliba ahol aztán teljesen legyengültem felállni is alig tudtam és 3orát végigaludtam a padba...

2009. szept. 17. 16:18
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Próbáld ki a Bérest magne B6-ot. Az nyugtat valamelyest. Én is csokifüggő lettem egy családi tragédia után. A csoki boldogsághormont termel.

Miért eszünk csokit: [link]

jó cikk, olvasd el.

2009. szept. 17. 16:46
 12/19 A kérdező kommentje:
már azt hogy egyek mellé gyümölcsöt,probáltam de akár mennyi gyümölcsöt ettem muszáj voltam csokit enni...
2009. szept. 17. 16:47
 13/19 anonim ***** válasza:
A csokit olvaszd meg (csoki-fondü), és abba mártogasd a gyümölcsöt! Egy idő után talán már sok lesz a gyümölcs, és könnyebben abbahagyod az evést. Egyébként a csokievés egyben pótcselekvés is. Időnként, ha nagyon megkívánod, igyál helyette pár korty vizet. Muszáj, hogy akard is csökkenteni az elfogyasztott mennyiséget! De a legjobb tényleg az lenne, ha - amint rád tör a csokievő kényszer - elindulnál mozogni!
2009. szept. 17. 17:00
 14/19 anonim ***** válasza:
Én is ezt tudom javasolni, mint az előttem szólók, csak nyugtatót nem érdemes szedned. Mert akkor csak lekorlátozod önmagad, ahelyett, hogy valóban megoldódna a problémád. És csak gyűlik benned, míg egy zombi leszel. Vagy ha egyszer leállsz a nyugtatóval, elvonási tüneteid lesznek, és még idegbetegebben fogsz viselkedni, mert hasonlóképp működik, mint a drogok (anyukám dolgozott ilyen helyen, ő mondta). Én is nagyon ideges típus voltam, és ezen lehet változtatni. Az érzelgősségem megmaradt, hogy nagyon könnyen kicsordul a könnyem, pl. ha meglátok egy éhező kóborkutyát. Vagy nagyon tuok örülni, de már én tudom kontrollálni. Ha semmi nem válna be, amit az előző emberek írtak (azok tényleg jó tanácsok), akkor írj, talán tudok neked valamit. Szép napot!
2009. szept. 22. 19:47
 15/19 anonim ***** válasza:
Sajnos a 16 éves kor nekem is a legrosszabb kor volt. A kamaszkor + a megfelelési kényszer, a mindennapos stressz. Sajnos a csokoládé és a finomitott cukrok agresszívvé tehetnek, főképp ha még nem is vagy hízásra hajlamos, hiszen így azonnal az agyadnak megy, ugyanakkor folyamatosan kívánod. Nekem a taekwon-do, mint küzdősport segített, nem azért mert lefárasztott, hanem harmonizált, az idegeimet segített rendbe tenni, csak ajánlani tudom, sajnos én is csoki függő vagyok. Egyébként ha nem akarsz pszichológushoz menni a kineziológus is jó. Izmokból nyert információk alapján vissza kereshetők azok az okok egészen magzat korodig, amik idáig jutattak és ha ez kiderül ezen módszerben vannak technikák, amik segítenek feloldani is ezeket a problémákat. Mindenképp érdemes utána járni, hiszen nem csak a környezeted fogod magad ellen hangolni, hanem saját magad agyára mész. A nyugtató nem old meg semmit, csupán tüneti kezelés.
2009. szept. 22. 19:51
 16/19 anonim ***** válasza:
A küzdősportot nem ajánlom, ha még életben szeretnéd látni a hozzátartozóidat. Öcsém ugyanilyen volt, mint Te, nagyon ideges típus volt és nagyon verekedős. Aztán elment egy küzdősportot tanulni, és onnantól kezdve olyan jól verekedett, hogy már attól féltem, hogy megöli anyát, ami nem sokon múlt, hogy még él. Szóval, ha ajánlhatom a legjobb sport, ami nagyon pörgős, és elvesz egy csomó energiát, az a Parkour, más néven Free run, illetve nagyon hasonlít a Jamakasira. Öcsém ettől totál lefárad. Úgy esik haza, hogy már nincs ereje senkit bántani, csak elalszik.
2009. szept. 22. 19:52
 17/19 anonim ***** válasza:
nekem is volt ilyen. És minél több csokit eszel, annál idegesebb leszel. Én azt csináltam hogy 80%-os csokit vettem és abból kevesebb is elég volt, napi 2-3 kocka. +körtét ettem nasinak, az is jó édes. Szedtem b vitamin komplexumot, és így egész jól helyrejöttem.
2009. szept. 22. 20:02
 18/19 anonim ***** válasza:

Ne vegyél be nyugtatót, viszont ajánlom a nyugtató teát, a macskagyökeret, a cukros üdítőket mellőzd, mert így is sok benned a cukor, és fekete teát se igyál, és kávét se.

Én is ilyen típus vagyok, ezek a teák tényleg segítenek, bár én altató teát iszom, el nem altat, de tényleg lenyugtat. (Herbária-Jó éjszakát! tea)

Amúgy még ajánlanék valami önismereti csoportot, ill. önismereti könyvek olvasását (Popper Péter, Müller Péter és még rengeteg van). Mindenki átesik valami hasonlón, van akinél megmarad, ez személyiségvonás is lehet, de hogy változtatni tudj rajta el kell fogadnod magad MINDEN hülyeségeddel együtt, csak akkor változtathatsz. Én is ajánlom a neurológust, az addiktológiára fölösleges elmenned a mai Magyarországon, egy 16 éves lánynak többet árthat az addiktológián órákat várakozni az alkoholistákkal, mint használ. Még egy jelszó: Ikább pszichológus, mint pszichiáter, és amíg nem próbáltál meg minden megtenni a saját érdekedben NE nyúlj gyógyszerekhez.

A Xanaxot és a Frontint már boldog, boldogtalannak felírják, holott nagyon ártalmas gyógyszerek, és ezek is csak utolsó mentsvárként funkcionálnak. Akik ilyen gyógyszereket szednek gyenge, tehetetlen emberek, mert a legsúlyosabb mentális betegségeket (kiv skizophrénia, bizonyos pánik betegségek), mint a depresszió, bulémia, anorexia le lehet győzni önerőből, esetleg egy terapeuta segítségével.

Én sok-sok erőt kívánok, és bármi problémád van írj bátran, bár kezdő pszichológus vagyok, elég sok embernek nyitottam már föl a szemét. :)

2009. szept. 23. 09:08
 19/19 anonim ***** válasza:
Talán a Spektrum TV-n volt néhány napja egy, az aszpartám (E951) káros hatásairól szóló dokumentumfilm. Ez az édesítőszer nagyon sok csomagolt élelmiszerben megtalálható, és számos káros hatásai között az agresszió kialakulásáért is felelős! Az említett filmben gyerekeken végeztek megfigyelést, méghozzá úgy, hogy egy kerti parti alkalmával két csoportra osztva őket, rajzolniuk kellett. A gyerekek szépen leültek, és mindegyik nyugalomban, jókedvűen rajzolt. Ezek után az egyik csoportnak természetes alapanyagokból készült ételeket adtak, a másik csoportnak aszpartámot tartalmazó, mesterséges színezékekkel ellátott, kereskedelmi forgalomban kapható élelmiszereket. Majd játszani küldték mindet a saját csoportjába. Az első csoport vidáman és figyelmesen játszott, a másodikban - az "aszpartámosban" - kifejezetten hevessé és agresszívvá váltak: egymást ütlegelték, bántották. Nem lehetett leállítani őket! Rajzolni is kellett újra mindkét csoportnak - ez a második csoport persze vad össze-visszaságokat alkotott... Tényként feltárták tehát, hogy csupán egyszeri étkezés alkalmával bevitt aszpartám-mennyiség milyen viselkedést vált ki az emberből! A riport során egy korosabb gyerek elmondta, hogy felhagyott ezekkel az élelmiszerekkel (nála egyéb egészségügyi problémákat is kiváltott, persze, az orvosok sem tudták előtte, hogy miért nem javul a gyógyszeres kezelés hatására a gyerek állapota), és kb. 2 hét után a normális, azaz természetes alapanyagú ételek elfogyasztásával tünetei csökkentek, majd elmúltak... Javaslom neked, hogy nézd meg, mit eszel! A nyalókák és gumicukrok tele vannak mesterséges anyagokkal! Keress olyan édességet, ami nem tartalmazza a káros adalékokat!
2009. okt. 26. 08:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!