Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Mitől vagyok ennyire türelmetl...

Mitől vagyok ennyire türelmetlen és szinte idegbeteg?

Figyelt kérdés
Régebben se voltam egy túl türelmes ember, de kb 4-5 éve mintha kifordultam volna önmagamból. Hamar felkapom a vizet, stresszelek, mindenen egyből kiborulok. Van úgy, hogy szinte ki sem mozdulok napokig a lakásból, mert írtózom az emberektől. Van egy kislányom, ő 19 hónapos, sajnos vele is sokszor kiabálok, ha nem fogad szót vagy rosszat csinál, de persze utána egyből jön a lelkiismeretfurdalásom, és esdeklek a bocsánatáért. Néha ha ő nem látja, akkor szinte örjöngök, és este ha lefekszem a pulzusom szinte az egekben van, és egyből bepánikolok, hogy csak nehogy elpatkoljak, mert a szivemre már ígyis gyógyszert kell szednem. Mitől lehetnek ezek, valami pánikbetegség vagy mi?Sajnos sok tragédia ért egész életemben, talán ezek matt?Néhányan pszichológust ajánlottak..L/25
2010. júl. 10. 22:47
 1/7 anonim ***** válasza:
szerintem idegkimerültséged van,abból lehet pánikbetegség.Elpatkolni nem fogsz tőle,de sokat kell pihenned,hogy elmúljon és tényleg nemártana pszichológus.Ha megnyugszol,rendbe jön a szíved is.
2010. júl. 10. 23:01
 2/7 anonim válasza:
előző vagyok az elsőnek, szerintem hülyeség a pihenés, mert addig is megvannak a gondok, aktív pihenés amivel megoldasz gondokat más. nincs lazsálás az szar!!!
2010. júl. 10. 23:05
 3/7 anonim ***** válasza:

23:05-Csakhogy az idegrendszer nem úgy működik,hogy ráparancsolsz,hogy nincs lazsálás!És akkor szépen megnyugszik...

Előfordul,hogy aki idegösszeomlás miatt kórházba kerül,napokig altatják,pihentetik.Vajon miért??

Szerintem jobb lenne a kérdezőnek,ha idejében kipihenné magát inkább otthon.

2010. júl. 10. 23:11
 4/7 anonim ***** válasza:

Persze, ha sok csapás ért az életben, természetes, hogy besokallsz, és nincs türelmed. Meg hát a gyerekekhez is kell egy nagy adag belőle, mindenkin elveszíti néha a fejét.

Godolom nyomasztanak még a régi problémák, konkrétan benned vannak még sérelmek, ilyenkor az jár az ember fejében, hogy "mivel érdemeltem ki mindezt?!" De a lélek törekszik, hogy tisztítsa magát, ez van most veled is. Düh van benned, és ezt ki kell adnod...beszélgess valakivel, mikor jól esik. Biztos van olyan, hogy jól esne lelkizni valakivel, ha van ilyen jó ismerősöd, akkor tedd meg. És egy tuti dolog: figyelj oda magadra...egy ideig tedd azt, ami jól esik. Tölts el nyugalomban 1-2 napot, egy hetet. Döntsd el, hogy most azért sem fogsz stresszelni. Nagyon jól le tudja nyugtatni az idegeket, bár nem hinném, hogy az idegeiddel vannak problémáid, ez inkább pszichés. Ha van egy probléma, arra megoldást kell találni. Az, hogy gyorsan, könnyen felkapod a vizet, az a felfokozott lelki állapot miatt van. Ezért kell kiegyensúlyozottabbnak lenned. A pánik az más, ott bizonyos időközönként eszméletlen rosszullétek vannak (rohamok), ha ez lenne, akkor tudnád...azt az érzést semmihez nem lehet hasonlítani, pokol. De hát abból is van kiút (nekem sikerült).

Nem hülyeség a pszichológus, ha rászánod magad, ajánlom, hogy kérdezz rá nála, hogy mitől van ez veled. Ha megismered az okot, ennek az egésznek a természetét, akkor oldódik a szorongás.

Mihamarabb legyél jobban:)

Ja, és a szeretet a legnagyobb gyógyír:)

2010. júl. 11. 00:28
 5/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Sajnos annyi baj és dráma ért az utóbbi években, hogy nehéz feldolgoznom. Minden olyan megtörtént velünk, amit még ellenségeimnek sem kívánnék. Egyedül a lányom születése volt az egyetlen öröm az életemben, bár az meg szövődményes volt és hosszú. A párom kiment külföldre dolgozni, nincsenek barátaim, a családom messze, magamra maradtam a lányommal és a gondokkal. Tudom, optimistának kéne lennem, de még ismerkedni sem tudok, mert nem vagyok az a könnyen barátkozós típus. Szeretnék a családom közelébe költözni, de kinntről a párom meg nem akarja, mintha neki nem mindegy volna..

2010. júl. 11. 11:12
 6/7 anonim ***** válasza:
Szerintem ha a családod közelébe akarsz költözni,hát tedd meg.A párodnak el kellene fogadnia,hogy neked is lehet akaratod.
2010. júl. 11. 19:09
 7/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Látom nagyon bánt,az amilyen vagy, a türelmetlenséged, az hogy könnyen kiborulsz. És biztosan nem lehet könnyű így élni. De ne ostorozd magam, emberek vagyunk és hibázunk, és ennyi gond mellett,senki sem tudna nyugodtabban viselkedni.

Szerintem kicsit előtérbe kellene magadat helyezni.

Ha megteheted menny el pár alkalommal egy frissítő masszázsra..vagy csak pancsoljatok a strandon egyet a gyerkőccel. Menjetek el a játszótérre, és sétáljatok egyet. Vagy feküdj ki az udvarra, egy fülhallgatóval dugd be a füled és lazíts. Vannak relaxációs CD-k is amiket hallgathatsz,vagy egy jóga DVD is hasznos lehet. Az is segít ha leírod amiket gondolsz,így kiírod magadból azokat a dolgokat amik fájnak,és tisztán látod az életed.

De igazából magadnak kell megtalálnod,hogy mi az amitől eltudsz lazulni,de mindenképp szükséged van erre szerintem.

Egyetértek az utolsó hozzászólóval, ne a párod határozza meg,hogy mit teszel...ha költözni akarsz költözz...egy életed van,ő sem akarhatja azt,hogy család,és barátok nélkül élj,hisz ők azok akik a rosszabb napokon megvigasztalnak minket,és miattuk szebb az élet.

Fiatal vagy még ahhoz,hogy elzárkózz mindentől, mindenkitől!

Sok-sok nyugalmat kívánok Neked,és kitartást:

szabadmadarka

2010. júl. 12. 13:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!