Idegbeteg vagyok 16évesen? és a csoki?
nagyon hamar ideges leszek még ha csak aggodnak értem vagy nem szolnak semmi rosszat akkor is kiabálok ütök verek szét mindent (tárgyat)
a csokira is rá vagyok függve kb 2éve...ha minden nap nem eszek meg minimum egy tábla csokit akkor remegek és nem lehet hozzám se szolni tombolok...de van mikor ennem kell mellé még csokit vagy nyalokát stb
multkor nagyon felidegesitett valami ami végülis nem olyan nagy dolog de idegesitö,és remegett ketzem lábam,muszáj voltam éeletem elsö nyugtatoját bevenni,és ugy el tudtam menni suliba ahol aztán teljesen legyengültem felállni is alig tudtam és 3orát végigaludtam a padba...
A csoki itt nem számít, az tényleg okozhat függőséget, de azok alapján amit írtál nem ez a legjelentősebb.
Próbálj ki egy küzdősportot, neked ajánlom a kiokushin karatét. Nagyon lefáraszt, elveszi az energiáidat. És ha teheted keress egy pszichológust, nem is gondolnád mennyit segíthet. De nyugtatót ne vegyél be.
Neurológia=ideggyógyászat
Addiktológia=függőségekkel foglalkozó tudomány és annak művelői
Nem árt konzultálnod velük, ha komoly a probléma.
Nem csoda, hogy az az életforma, amibe bele vagyunk kényszerítve (megfelelési kényszer, állandó stressz, stb.), rajtunk áll bosszút: dühösek és türelmetlenek leszünk szinte azonnal. Veled ugyanez a helyzet, tulajdonképpen te csak visszareagálsz a téged ért ingerekre. Mivel a világot nem tudod megváltoztatni, változtass magadon: ha úgy érzed, ütnöd kell, járj el boxolni! Ha kirohannál a világból, mert annyira és annyian idegesítenek, menj futni, biciklizni! Ha az agyadra megy a zaj - ja, lehet, hogy ezt még észre se vetted? -, szóval, ha rájössz, hogy zavar a zaj, menj kirándulni tiszta levegőre, élvezd kicsit a csendet. Az embernek ki kell adnia magából a felgyülemlett feszültséget, és pihennie is kell. Ha vonz a távolkeleti kultúra és harcművészet, menj, próbáld ki, nagyon jó hatással lesz az idegeidre! Figyelj, ha kipróbálod ezeket, egy tuti: vesztenivalód nincs! Ha a felgyülemlett energiádat az embereken vezeted le (akik aggódnak érted, stb.), akkor ők eltávolodnak tőled egy idő után. Az meg senkinek sem jó...
Az elfogyasztott csokimennyiség pedig egyrészt boldogság-pótlóként lehet jelen az életedben (hiszen örömmel eszel akármennyit). Próbáld ki gyümölccsel együtt - így csökkentheted a bevitt csoki-mennyiséget. Másrészt a kutatók szerint nincs csoki-függőség. A nyugtató szedését most felejtsd el, ha nem akarod, hogy később mindenféle problémád legyen. Inkább vigyél magaddal a suliba is csokit. De sportolj sokat, meglátod, segíteni fog!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!