167 cm vagyok és 57 kg. Nem vagyok túlsúlyos? Fogynom kellene?
Ha azért érzed magad kövérnek, mert mást vékonyabbnak látsz, akkor nem biztos, hogy fogynod kéne. Az, hogy ki milyen szépnek látszik, döntően függ a viselkedésétől, önbecsülésétől, belső energiájától. És függ attól is, hogy aki nézi mit gondol saját magáról.
Ha pl napi 5-6 órát tévét vagy amerikai filmeket néz az ember, az erősen eltorzítja a relatív önképet.
A sport mindenképpen jó dolog. Energiát ad, erősnek fogod érezni magad, és ettől mások is annak fognak látni.
De a legjobb csinálni bármit, amit élvezel. Amiben ha elmerülsz, akkor repül az idő, amiben tiszteled azokat, akik nálad jobbak. Fontos, hogy olyan dolog legyen, amiben te magad minél aktívan részt veszel és te alakítod. Nem a mások által előkészített eredményt fogadod be bambán. Előbb utóbb megtalálod azokat az embereket, akikkel megoszthatod az élményeidet és elfogadnak.
És nem fog már érdekelni, hogy kövér vagy-e 167 cm-el és 57 kilóval. Vagy akár alacsony, vagy túl szőke.
Van pár kiló pluszod, olyan 50-52 kg lenne az ideális.
A BMI el van rontva. Minden olyan zsírkiló felesleges plusz, aminek nincsen funkciója. Funkciója az izmoknak, az irhának, hámnak és bőrnek van (a csontozaton), a minimális zsírréteg elegendő a vitaminok tárolására, a többi már csak mérgeket tárol. (Biológia..) Azok számára tettem hozzá, akik lehurrognának szíves tájékozatlanságukban. :)
Az hogy hany kg van nem mondja meg, hogy idealis-e , mert az izom/hus az sokkal nehezebb mint a zsir...
A zsirra is szuksege van a szervezetnek tobb okbol is, de p, az egyik az idegpalyak kikenese, ha ez nincs meg akkor az ember allandoan ideges es fusztralt lesz ( ez is biologia, mellette tapasztalat)
A tomeged (fizika a suly az newton mertekegysegu, csak a kotekedoknek) alapjan idealis, de a mzgas sosem art. Az hogy kilynnek latod magas, megint enm biztos, hogy realis, mart volt aki leirta, de nagyon sok fiatalnak es idosebbnek is van testkep zavara....
Bocs kicsit el kattintgattam... Remelem azert el tudtatok olvasni...
"Az hogy milynnek latod magad, megint nem biztos, hogy realis, mert volt aki leirta az okokat, de nagyon sok fiatalnak es idosebbnek is van testkep zavara....nem azt latja a tukorben, mint amilyen igazabol..."
Volt olyan ismerosom, aki meselte, hogy o mindig kovernek tartotta es tartja magat, ha tukorbe nez (nem volt 50 kg kozben 160 feletti magassagu) de raallt a merleg es annak hitt, a tukornek tudatosan nem, mert tudta, hogy ezzel problemai vannak. Nem ment orvoshoz, pedig ez szerintem kezdodo anorexia, mert ilyenkor tudatosan nem evett meg dolgokat, meg szamolgatta kibol mennyit evett...a merleg meg raebresztette, hogy ez nem normalis, (komolyan a nala 6- 8 kbmal tobb embereket uolyan magassaggal vekonyabbnak latott...)es tudatosan inkabb tobbet evett, ehhez is nagy akaratero kell szerintem... Bocs a szosszenet miatt. Csak most eszembe jutott
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!