Ha forgatom a fejem, hallik ahogyan súrol a porc, mitől lehet ez?
Figyelt kérdés
Szval ha jobbra-balra forgatom a fejem, akkor egy kicsit hallik ahogyan a porc súrolódik a csigolyával, nem nagyon, és nem is akad, pattan, csak simán hallom a súrlódást. Vitaminhiány nem hinném h felléphet, mivel egészségesen táplálkozom, és Ca-ot, Mg-ot is szedek. Mióta gyúrok azóta figyeltem fel rá, mivel rosszul végrehajtott guggolástól megfájdult a hátam, bár ezt most mondhatjuk helyre jött, csak épp akkor fáj megint egy kicsit, ha hasazok, vagy bicepszezem, szval ami jobban erőlteti attól. Na szval azóta figyeltem fel rá, de lehet előbb is ilyen hangot adott ki, nemtudom, ezelőtt nem tapasztaltam mivel nem figyeltem oda rá, csak h jött ez a hátfájás. Am nem gondolom h a gyúrástól lehet ez, mivel még guggolásnál sincs erőltetve a hátgerinc ez a része. Ha vki tud vmi megoldást, v tippet, esetleg ha ez nem gond kérem írja meg. 17/F2013. febr. 26. 15:44
1/2 anonim válasza:
Jobb lenne ha gyúrásból a gerinctortára térnél át .
Amit leirtál mind gerincedtől,a jelentkező korai kopásoktól .Hallod a nyaki gerinccsigolyákon a porckorong súrlódását.Ha most arra gondolsz,hogy így veszitesz az
erőlétedből,akkor nagyot tévedsz.Még csak itt vannak izzasztó gyakorlatok .A megoldás,gerinctorna ,gyógytorna .
2/2 anonim válasza:
Meszesedéstől van a súrlódás hang. Ha már edzel, minden izmodat egyformán terheljed, csak be melegítéssel legalább.
Elmúlni már nem fog, de nem kell vele foglalkozni ha fájás nincs. (a gyúrásnak szép a végeredménye, de már sokan bele is rokkantak, lúdtalp, sarok, gerincsérv, stb.. ja és Pepsit ne igyál!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!