Vérszegénység oka?
Hát nem tudom...:/
De ha rák lenne azt már észrevették volna, nem ?
Többmindentől kialakulhat vérszegénység:
"A csökkent képződés lehetséges okai közül, leggyakrabban a vashiányos forma fordul elő, de ok lehet még B12 vitamin, vagy folsav hiány is. Csökkent képződéssel kell még számolni vesebetegek, májbetegek, szívinfarktuson átesettek, daganatos betegségben szenvedők esetében is, valamint nagyobb műtétek utáni időszakokban."
Ugyan ez a problémám, csak én még nem voltam vérvételen. De ettől félek, hogy megállapítanak vérszegénységet, és elegendő vasam van. Szerintem képes a magyar egészségügy arra hogy ennyire nem foglalkozik a betegekkel, hogy kritikus esetben sem szól.
Szerintem egyél sok b12-vitamint meg tejtermékeket, táplálkozz egészségesen, ezután menj újra vérvételre és figyeld meg a változást.
Egyébként étvágytalan is vagy?
Nem akarok hülyeséget írni, de jó lenne megérteni hogy működik.. Úgy hallottam, hogy a rossz táplálkozásból, vitaminhiányból, vashiányból adódó vérszegénység ami gyógyítható és "normális", onnan állapítják meg, hogy kevés a vörösvérsejt, de attól a hemoglobin lehet normális szinten.
A gyulladásoktól, daganatos megbetegedésektől viszont a hemoglobin szintje emelkedik meg, és a vörösvérsejt maradhat normális.
Lehetséges hogy neked a vörösvérsejted kevés, és ezért nem szólnak az orvosok hogy valami baj lehet, mert tudják, hogy csak egészséges életmód, vagy akár örökletesség kérdése a te vérszegénységed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!