Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Lehetséges ez vashiány miatt?...

Lehetséges ez vashiány miatt? Bőv. Lent.

Figyelt kérdés
Július végén elmentem bőrgyógyászhoz hajhullás miatt,kiderült, hogy vashiányom van a minimum 7-es értékhez képest nekem 3,6 volt. Augusztusban és szeptemberben rendszeresen szedtem a vasat, napi 2-t. Majd abbahagytam, különböző mellékhatások miatt, pl. hízás és székrekedés. Tegnap volt vérvételen és kiderült, hogy a vasam most már csak 2,5. Testnevelés órákon elég nehezen kapok levegőt és 10 percnyi futás teljesen kimerít. Ennek lehet köze a vashiányhoz? Mikortól számít már igazán nagy bajnak a vashiány?

2012. nov. 17. 12:10
 1/6 anonim ***** válasza:
Julius ota az etkezesedet kellett volna ugy beallitani, hogy minnel tobb olyan elelmet fogyasztasz, aminek vastartalma is van pl., mivel most ennek a kerdesnek nem sok ertelme van, hiszen tudhatod azt, hogy egy tunetnek az okat amikor megtalaljak, azt megszuntetni kell, mert ha nem, akkor tovabbi tuneteket fog produkalni pl. MEnj el ujra egy orvosi kivizsgalasra, ez lesz hasznos szamodra.
2012. nov. 17. 12:18
 2/6 anonim ***** válasza:
62%

addig is vegyél pezsgőtablettát, attól nem lesz székrekedésed.

[link]

2012. nov. 17. 12:24
 3/6 A kérdező kommentje:

1. Értem én, hogy további tünetet fog produkálni, de arra voltam kíváncsi, hogy vajon ez lehet az oka annak, hogy nehezen megy a futás, vagy csupán annyi, hogy nem vagyok elég edzett.

2. Köszi:)

2012. nov. 17. 12:30
 4/6 anonim ***** válasza:
71%

Igen,összefügg vele.És kezelni kell,mert sok csodát művelhet,negatív értelemben.

Igen,vegyél pezsgőtablettát,mert nem okoz melléktüneteket.De a vas csak c vitamin társaságában szívódik fel,tehát azt is kéne szedni.

2012. nov. 17. 12:33
 5/6 anonim ***** válasza:
71%
az az összefüggés,hogy vas kell ahhoz,hogy a vérben levő hemoglobin megkösse az oxigént.Mivel neked ez kevés,így kevesebb jut a sejtekhez,az agyadba is, és a terhelt vázizmokhoz is.Tehát magyarul fulladoznak.Következmény fáradtság,kimerültség,levertség,hajhullás,és bármi más is.
2012. nov. 17. 12:36
 6/6 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a válaszokat:)
2012. nov. 17. 19:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!