Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » VASHIÁNY? Kinek van? Mik a...

VASHIÁNY? Kinek van? Mik a tünetek?

Figyelt kérdés

Nekem menstruáció után lépett fel olyan hogy rosszul érzem magam, és még mindig tart, fáradt vagyok egésznap, fejem szét megy, olyan fura, szédülök kicsit, van hogy megszédül a fejem egy kis pillanatra. Elég fontos szerepe van a vasnak, és sajnos nem eszek olyat amibe lenne :/

Régen kellett szednem vastablettát, de akkor nem voltak ilyen tüneteim. Az arcom mintha bizseregne is. Szerintetek?

2012. júl. 16. 16:52
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
Vashiány tünetei nálam a szédülés és a fejfájás, vagy hogy a körmös hullámosodik nem szép enyes. Vagyis a vége felkunkorodik. Nagyon gyengék :( Sápadt vagyok a kelleténél, meg fáradékonyabb is. Egyél sok céklát, spenótot, ezeknek magas a vastartalma :)
2012. júl. 16. 17:00
 2/17 anonim ***** válasza:
Én vashiányos vagyok.Ha leülök,vagy fekszek és hirtelen fel állok akkor a fejem nyom,szédülök,és fekete karikákat látok.Azaz semmit se látok csak fekete,pirosas karikákat.Ekkor be kell csukjam a szememet,hogy elmúljon ez az állapot.Egyébként a fáradtsággal is jár.Én személy szerint pezsgőtablettával szokta pótolni a vasat.Főleg azokon a napokon amikor ezek a tünetek jelentkeznk
2012. júl. 16. 17:01
 3/17 anonim ***** válasza:
0%
Nálam idegesség,remegés,álmatlanság.Ugyanis ebből élek!Mostanában kevés vasat adnak le a telepen,és igy kevesebb a pénzem!
2012. júl. 16. 17:03
 4/17 A kérdező kommentje:
Hát én elég fehér vagyok, mindenki ezzel piszkál :S Úgy nézek ki mint a hulla....Nekem tavaly nézték a vasamat, és sok volt...de nem tudom hogy hogy :/ lehet elnézték vagy nem tudom. bár azóta már lehet kevés. vérvizsgálatra kérni kell beutalót azt tudom, de időpontot is ? Előre is köszönöm
2012. júl. 16. 17:04
 5/17 A kérdező kommentje:
Hemoglobin értékem alacsony volt tavaly decemberben, vasam magas volt. olvastam hogy akkor lehet még alacsony a hemoglobin ha valaki rákos, ez igaz? nagyon félek!
2012. júl. 16. 17:12
 6/17 anonim ***** válasza:

Sok mindentől lehet valaki vérszegény. Testmozgás hinya, rossz táplálkozás, cukorbetegség, lisztérzékenység, terhesség velejárója is. Nem kell rögtön a rákra gondolnni :)

Igen, vérvételre időpontot kell kérni

2012. júl. 16. 17:17
 7/17 A kérdező kommentje:
A helyzet az, hogy mozogni nem nagyon mozgok, vitamin alig jut a szervezetembe. de a vashiánynak nem tünete a fej bizsergés ezért félek!
2012. júl. 16. 17:20
 8/17 anonim ***** válasza:
fejbizsergés sem biztos, hogy vashiánytól van. LEhet csak nyomtad a kezeddel, vagy elaludtad. De lehetsz akár frontérzékeny is. :)
2012. júl. 16. 17:20
 9/17 A kérdező kommentje:

2hete mindennap ez van! Holnap végre lesz orvos...

Nem tudom mi lehet a gond. B12 hiánytól lehet zsibbadás érzet. de érdekes hogy a vérveszteség(menstruáció) után jelentkeztek ezek. tudom hogy pótolja a szervezet. de a vasat nem.

2012. júl. 16. 17:23
 10/17 anonim ***** válasza:

Folyamatosan sápadt, nagyon fáradt, idegbeteg vagyok, hullik a hajam, töredeznek a körmeim, a bőröm száraz, az ekcémám is durvult, mióta vashiányos vagyok.

Egyébként nekem 1,5 körüli értéknél van a vasam, az egészséges valahol 14-nél kezdődik...

2012. júl. 16. 18:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!