Fájo derékra mi a megoldás?
Derékmelegítő, reggel és este speciális gerinctornák (neten találsz sémákat), sokaknak segített a patikában kapható Thermacare deréköv (viszonylag drága, 2500 Ft, kettő van a dobozban, és egy nyolc óráig használható, melegíti, megnyugtatja a fájó területet, sok ismerősöm számolt be arról, hogy nagyon jó érzés volt ,amikor fent volt, és jópár napra megszüntette a derékfájást, pedig volt köztük, akinek mindig is problémája volt a derekával már fiatalkorában is, de ez az öv segített. Egy próbát megér, nekem is bevált, bár nem vagyok idős, de nekem is sok gondom van a hátammal, sokszor lumbágóm van, stb. Ez az öv sokat segített, van, hogy kell egy 5-7 naponta, de általában elég kéthetente vagy havonta egy, így belefér. Napi szinten persze nagyon drága (és nem is szabad annyiszor).
A gerinctornákat semmiképp ne hagyd ki, napi 10-15 perc összesen elég, ennyi biztosan akad rá reggelente meg este. Hétvégén meg kicsit próbáld pihentetni, gyakorolj esetleg egy kicsit, mert az is okozza a derékbántalmakat, hogy rossz a tartásunk, és derékból emelünk, nem egészen erre van kitalálva. Próbálhatsz melegítő kenőcsöket is (de az övvel együtt ne, azzal semmilyen gyógyszert ne alkalmazz!)
Remélem, jobban leszel, és ne feledd: helyes tartás, pihentetés ha lehetőség van rá, és torna!
Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat !!!
Arra lettem figyelmes, hogy ha hidegben ( 1 2 fok ) dolgozok akkor sokkal jobban fáj estére, vagy több napra a derekam.
Probálok egyenes derékkal hajulni, ha nem jön rendbe akkor felmondok szerintem a munkahelyemen, mert elég kemény fizikai melo.
Nem volt még kivizsgáltatva, de sztem még nincs olyan nagy probléma !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!