Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » 16vagyok fitymaszűkületem...

16vagyok fitymaszűkületem van, fürdéskor még visszatudom húzni de másnapra elég nehéz már. Akkoris visszatudom csak nagyon nehezen, van valami itthoni megoldás, ami nem annyira fáj?

Figyelt kérdés
2012. nov. 6. 16:10
 1/8 anonim ***** válasza:
Ne kísérletezz vele. Látta már urológus? Beutaló sem kell, csak időpontot kérj, és vidd a TAJ kártyádat!
2012. nov. 6. 16:53
 2/8 anonim ***** válasza:
És tényleg szűk, vagy csak a makkod túl érzékeny és az fáj neki, hogy a száraz(abb) bőr elmozdul rajta?
2012. nov. 7. 21:24
 3/8 A kérdező kommentje:
a makkom nem érzékeny simán megfogom kézzel meg mostmár kicsit tornásztatom minden nap már csak akkor nem jön vissza ha merevedésem van,ha nincs aklkor szerencsére már egész jó..
2012. nov. 7. 22:12
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Tornáztatással minimálisan azért javítható a dolog, de mindenképpen az a javaslatom, hogy menj el szépen a háziorvosodhoz, ő be fog utalni az andrológiára (nem urológia). Kenőccsel szerintem ne próbálkozz, ez házilag nem igen orvosolható.

Az orvosoknál teljesen felesleges ezen szégyenkezni, ők napi szinten találkoznak ilyesmivel, nekik csak egy vagy a százból, szóval no para.

Az andrológus valószínűleg egy rutinműtétet fog javasolni, aminek gyakorlatilag minimális kockázata van, nem jár befekvéssel, műtét után pár órával lábon el lehet távozni. Két hét múlva kontroll, egy hónap múlva el is felejted az egészet.

Mindenképp javaslom megcsinálni, mert ellenkező esetben a teljes fiatalkori és később felnőttkori szexuális életedet tönkre teheti ez a fitymaszűkület, esetleg emiatt nem lehet gyermeked, nem beszélve az egyéb gyulladásos, fertőzéses megbetegedésekről, amik szintén kísérik néha ezt a rendellenességet!

2012. nov. 8. 10:03
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

** Az andrológus a nemi szervek működési zavaraival foglalkozik (pl. impotencia).

A nemi szervek szervi elváltozásai az urológusnak, a nemi betegségek kezelése pedig a bőr- és nemibeteg-gondozónak a reszortja.

2012. nov. 8. 14:36
 6/8 A kérdező kommentje:
jah és nem szeretném magam körülmetéltetni,van más megoldás is?
2012. dec. 18. 19:26
 7/8 anonim ***** válasza:
79%

Van, ahogy írták, a fityma nyújtható – az emberek elég nagy részénél működik (feltéve ha a szűkület nem mondjuk egy kóros elváltozás eredménye).

Azt is megpróbálhatod, hogy előrefele húzod (így nem tud a makk mögé szorulni), és úgy "feszíted ki" a fityma szűk részét. Pont annyira, hogy ne fájjon (semmiképp se fájjon!), de érezd, hogy a bőrt nyújtod.

Ha rendszeresen csinálod, rövid időn belül javulni fog a helyzet.

Egyébként mereven mennyire megy hátra?

2012. dec. 18. 23:41
 8/8 anonim ***** válasza:
14%

"jah és nem szeretném magam körülmetéltetni,van más megoldás is?"

Ha megnézted volna a belinkelt oldalakat, akkor nem kérdeznéd ezt meg, mint hülyeséget, kedves kérdező, erre csak ezt tudom mondani! Ha ennyit nem vagy képes önmagadért megtenni, hogy megnézd, amit küldtek neked segítő szándékkal, akkor biztos vagyok abban, hogy az sem érdekel, mi történik veled!

Lepontozhatsz, attól én még így látom, és ezáltal nem is biztos, hogy rosszul.

2012. dec. 19. 03:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!