Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Miért érzem azt, hogy embernek...

Jokkker kérdése:

Miért érzem azt, hogy embernek lenni bűn?

Figyelt kérdés
Mert hát annyira kártékonyak és feleslegesek vagyunk, hogy tönkre tesszük a földi csodát. Ezért mindig amikor reggel felkelek annyira rosszul érzem maga és tökre depressziós vagy, hogy ember vagyok és egy csomószor szenvedtetem magam mit tegyek?? :(
2012. dec. 29. 23:53
 1/2 eNerdzsy ***** válasza:

Az, hogy az ember hasznos a világon vagy sem, nem dönthetjük el - mi emberek.

A "földi csodát" viszont nem tehetjük tönkre!

Gondolj csak bele: volt amikor a föld felszíne sokkal barátságtalanabb volt a mostaninál. Ha az emberiség elpusztítja is magát, a föld úgyis megmarad és létre jön valamiféle egyensúly, úgy a bioszférában mint az éghajlat tekintetében!

A földet és az életet nem pusztíthatja el senki.

Hajlamos vagy a depresszióra, fordulj szakemberhez. Első lépésben a háziorvossal konzultálj.

2012. dec. 30. 00:06
 2/2 anonim ***** válasza:

Én is ezt gondolom, és sajnos én depresszióra hajlamos vagyok, és néhány hónap ilyen állapot után az is megfogalmazódott bennem, hogy igazából az sem érdekelne, ha meghalnék, mert legalább én nem szennyezném tovább a környezetet, ez a lelkemnek megnyugvás, és ez jó. Magamnak ártani viszont nem tudtam volna, mert nem az volt a lényeg, hanem a tény, hogyha valami folytán meg kell halni, akkor hát elfogadom, örülök.

Azóta eltelt 6 év, már felnőtt vagyok, és továbbra is környezetvédő vagyok, kevés hulladékot termelek, turkálóból/ luxus turiból öltözöm, hogy csökkentsem az új ruhák előállítását, biciklizem, nem veszek spray-ket, spórolok, természetes módokon használok sok mindent az életben.

Gondolj bele!

Nem tehetsz róla, hogy ebbe a világba születtél, nem tehetsz róla, hogy nem 100 évvel ezelőttre születtél, pedig akkor még sokkal szebb életünk lett volna, nem a környezetszennyezés állt volna a középpontban.

Nem tehetünk róla, hogy a homeosztázisunkat fenn kell tartani.

Ígyhát nem tehetünk róla, hogy a Föld vízkészletét csökkentjük az ivással, hogy ennünk kell növényt vagy állatot, amit előtte meg kell ölni.

Nem tehetünk róla, hogy ruhát kell gyártani, és arról sem tehetünk, hogy ma a pénz irányít mindent, és mindenből tömegtermelés van. Ezt jóval előttünk kezdték. Mi ebbe csak beleszülettünk.

Ettől függetlenül én is maximálisan környezetvédő életet élek, és hidd el tiszta a lelkiismeretem, és jól érzem magam.

Természetesen wifit használok, és laptopról írok, ami szintén egy óriási környezetszennyező folyamat volt, mire előállították, de sajnos meg kellett vennem, mert valamin meg kell írni a szakdolgozatom, és az egyetemhez internet kell.

Ezeket én sem tudom kivédeni. De jó hír, hogy használtan vettem, ennyivel is csökkentve az újak gyártását.

Ha van kérdésed szívesen beszélgetek még erről, mert tudom kevés ember gondolkodik így.

2012. dec. 30. 15:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!