Az egész normálisan indult, napi 1 erősen fejtejezett kávé... nyáron rengeteg jegeskávé ment le, napi 3 átlagosan, volt, hogy egy egész főzet (6 személyes). Aztán észrevétlenül visszacsökkent napi 1-re, néha inka kávét ittam. Mostanában volt, hogy egy hétig egyszerűen csak nem kívántam, és/vagy lusta voltam főzni. Akkoriban folyamatosan fájt a szemem és a fejem. Panaszkodtam páromnak, mikor feltűnt neki, hogy állandóan kell a fájdalomcsillapító a fejemre, és megkérdezte, ittam-e kávét... másnap reggel ittam, onnantól semmi baj nem volt. Kipróbáltam kétszer is, és komoly fejfájásaim vannak, de főleg a szemfájdalom aggaszt. Mihez kezdjek?
2012. dec. 21. 15:24
1/4 anonim válasza:
vagy inkább csak alacsony a vérnyomásod
2012. dec. 21. 15:28
2/4 anonim válasza:
Nem feltétlenül.. én is abban a cipőben járok, mit te, csak kicsit több a napi adagom, a vérnyomásom rendben van akkor is ha nem iszom kávét! Igazából fogalmam sincs mihez kezdj, én fokozatosan próbálom(!) csökkenteni a napi adagom, de nehéz, mert ha nem kapok elég koffeint minden bajom van!
2012. dec. 21. 15:45
3/4 anonim válasza:
nem lehet nagy baj...egyszerűen Te is emberből vagy.. a koffeinfüggés az bizony nagyon távol áll attól, amit leírtál...
ha jólesik, tessék bátran inni azt a finom kávécskát. Tesék szertartásosan, nem rohanva, élvezettel.. napi három az semmi.
inkább keresd az élvezetes oldalát.. tejeskávé, péksütemény, újság... egy életed van.
2012. dec. 21. 15:46
4/4 anonim válasza:
Két lehetőség:
- leszokás: ez 2-3 nap és 1-2 hét között okozhat kellemetlen tüneteket. Kb amit írtál. Az adagok csökkentése (mennyiség, vagy napi adag) is megoldás. Így elkerülheted a fejfájós, morgós, fáradt időszakot. Kb 1 nap megvonás után jelentkeznek ezek a tünetek (legalábbis nálam). Ha le akarsz szokni, akkor szerintem napi 1 kávéra csökkentés segíthet ráállni a kevsebbre (majd teljesen leállni).
- nem szoksz le, csak iszod ami jól esik. Ha nem iszol sokat (napi 2-3 adag kávé nem vészes), akkor nem lehet gond. Kivéve, ha van valami olyan betegséged, ami miatt a dokid nem javasolja.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!