Hogy szoktathatom le magamat a tikkelésről?
A szememmel pislogok folyamatosan hatalmasakat,biztos láttatok már ilyet,mikor valaki nem normálisan,hanem ilyen hatalmasakat pislog.
Borzasztóan szeretnék leszokni róla,mert nagyon idegesít, tudna valaki segíteni,hogy milyen módszereket alkalmazzak? Nagyon megköszönném!
Életmód váltással.
A stressz okát ismerd fel és változtass.
Ez lehet pl. munka, vagy ne vedd olyan komolyan a dolgokat,élj tudatosabban, . . .vagy kerüld jobban a konfliktusokat, nem kell mindbe belefutni. . . vagy ne élj olyan pörgős életet, próbáld nyugisabban.
Ha változtatsz, neked is megéri és nem csak emiatt. :)
Én is olvastam a Tourette-szindrómáról, ez tényleg egy betegség, de szerintem nem csak ez lehet az oka.
Azért gondolom, mert én is állandóan "felveszek valami rossz szokást", de aztán le is tudom gyűrni...
Kamasz koromban folyton húzogattam az orrom, a szüleim meg rám szóltak, aztán így, hogy elismertem, hogy nem néz ki jól, elkezdtem én is egyre többször észrevenni, hogy csinálom és koncentrálni, hogy ne csináljam... ezzel fel is hagytam.. azóta sosem húzogatom az orrom..
Aztán volt egy barátnőm, aki fújtatott (jó kis csapat :D) és ezt átvettem tőle... mikor sikerült ettől a szokástól is megszabadulni, újra találkoztunk és újra elkezdtem.. úgy, hogy mai napig még megvan, de nem is próbálok leszokni róla, pedig kéne.. mert ez is idiótán néz ki.. csak rohadt sok akaraterőre van szükség.
Azt hallottam, hogy "csak" 20-szor kell megállnod egymás után, hogy ne csináld és akkor már le is szoktál.
De szerintem ez csak az olyanokra vonatkozik, akiknek nem betegség miatt van... azaz remélem, hogy én nem vagyok beteg.. ugye? ugye nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!