Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Ez a szívroham tünete lehet?...

Ez a szívroham tünete lehet? Egyáltalán van esély rá?

Figyelt kérdés
17 éves vagyok, nem dohányzok már másfél éve (elötte is csak kb 1-2évig, és nem túl sokat.) Alkoholt is ritkán iszok, nem eszek zsiros ételeket. 2 hete szivritmuszavaraim voltak, azóta az rendbejött, de utána pedig a pulzusom lett elég magas, de lehet hogy csak a sok idegeskedéstől. 85-95 körül is volt nyugalmi állapotba. "napja néha fájnak a kezeim, és a lapcokáim, de nem túl erősen, éppen hogy érzem. Nagyon ritkán a mellkasom is beszúr egy kicsit, de csak 1-2 mp ig. EKG ra voltam kötve 2hónapja kb 2x24 órát műtét miatt, az kimutatta volna ha valami baj van?

2012. dec. 15. 19:42
 1/5 anonim ***** válasza:
Nem túl valószínű ennyi idősen a szívroham, de más szívgond azért lehet. Mégis milyen ritmuszavaraid voltak pontosan?
2012. dec. 15. 20:12
 2/5 A kérdező kommentje:
extrasystole, ha jol tudom, azt is főként a stressz váltja ki, és egy elég stresszes időszak után jelentkezett, de 2-4 napon belül teljesen el is mult.
2012. dec. 15. 20:21
 3/5 anonim ***** válasza:
Holter EKG-n kellett volna látni, ha sok extrád lett volna. Ez egyébként is elég gyakori, főleg stresszben, de egészséges embereknél is vannak. Ha azonban tüneteket okoz, akkor kezelni kellene. 85-ös pulzust nem mondanám feltétlenül magasnak, gyógyszer erre pláne nem kell. Inkább a stresszt kellene csökkenteni, valamint közepes intenzitású testmozgás szintén képes csökkenteni a nyugalmi pulzust. (persze csak ha rendszeres)
2012. dec. 15. 20:30
 4/5 anonim ***** válasza:
Még egy kérdés: nem fogytál az utóbbi időben? Ha igen, mennyit?
2012. dec. 15. 20:34
 5/5 anonim válasza:
Nekem nyugalmi állapotba 92 a pulzusom hé.
2012. dec. 29. 19:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!