Abbahagyjam a gyógyszer szedését?
Egy rövid ideig még idd a negyedet.
2012. dec. 15. 15:42
2/15 A kérdező kommentje:
akkor még ne hagyjam abba?
Spontán nem lehet elhagyni ezek a gyógyszereket sajnos csak úgy. Fokozatosan kell csökkenteni az adagot lassan úgy hogy a kezelőjével is konzultál erről aki további tanácsokat ad majd.. Megértem hogy nem szívesen akar a gyógyszereken élni de csak akkor érdemes elhagyni ha már tartósan jól érzi magát, megfelelő a kedélyállapota vagy különben ha idő előtt abbahagyja a gyógyszert csak visszaesik vagy egy gyógyultabb állapotban de nem igazán megfelelő állapotban lesz, ezért a kezelője véleménye a szent, ő dönti el az állapota alapján hogy mikor hagyhatja el, ezt vele kell megbeszélnie! Fontos tudnia hogy vannak önhöz hasonló páciensek akik önszántukból hagyják abba a gyógyszert max 3-4 napra aztán annyira rosszul érzik majd maguk hogy visszaveszik vagy az ilyenkor felerősödő elvonási tüneteik miatt öngyilkosságot vagy gyógyszer túladagolást követnek el, másrészt ha tartóan nem jut gyógyszerhez epilepsziás rohamot idézhet elő! Ezért mondom hogy csakis fokozatosan..
[link]
2012. dec. 15. 15:55
4/15 A kérdező kommentje:
Én nem hagytam még el a szedését volt mikor egészet vettem be több mint fél évig utána megfeleztem most meg negyedet vettem be csak ma nem szedtem be a gyógyszeremet.
5/15 A kérdező kommentje:
Én akkor sem igazán érzem jól magam ha szedem a gyógyszert úgy sem vagyok egészséges de viszont sokat javult tőle az állapotom azért szeretném abbahagyni. Keressem fel az orvost?
Erre a kérdésre kizárólag a kezelőorvos tud válaszolni.
Aki itt bármit mond, nem ismeri az előzményeket, a részleteket, a javulásod folyamatát időben, nem felelősen teszi..
2012. dec. 15. 16:13
7/15 anonim válasza:
Szerintem az a negyed körülbelül annyit tesz, mintha placebot vennél be. Szóval csak a tudat van meg, hogy beveszed a gyógyszert. Szerintem simán elhagyhatod úgy, fokozatosan, hogy először csak 2 naponta veszed be, aztán 3 naponta és így tovább. Ha meg attól félsz, hogy a tünetek előjönnek, valamilyen növényi szert (orbáncfű) vagy nyugtató teát (citromfű) nyugodtan használhatsz. Azok teljesen ártalmatlanok, de van olyan hatása mint a gyógyszernek. Mellékhatásuk pedig nincs.
2012. dec. 15. 16:15
8/15 A kérdező kommentje:
Én is pontosan úgy akarom abbahagyni,hogy egyik nap beveszem utána nem. ma nem vettem be holnap sem kéne?
Ne döntsél felelőtlenül. Az antidepresszánsra azt mondják, hogy kb. annyi ideig tartson a leszokás, mint a szedés. Ha odvos ellenőrzése alatt vagy, akkor az ő tudta nélkül ne változtass a mennyiségen sem. Ha még mindig érzed, hogy nem vagy jól, akkor korai volt a negyedelés. Mint írod, félsz attól, hogy kiújul a betegséged. Épp így fog kiújulni, ha variálsz a gyógyszerrel. Semmiképpen ne hagyd el, és ne is csökkentsd az adagot az orvos engedélye nélkül. Másrészt ha az életmódod belejátszik a betegségedbe, akkor azon is módosítsál. Ne cigizz. Mozogj sokat. A túlsúllyal hogyan állsz? Ez türelembetegség. Írjál!
2012. dec. 15. 16:28
10/15 A kérdező kommentje:
Amikor én utoljára voltam az orvosnál ő azt mondta,hogy felezzem meg a gyógyszert nyugodtan én meg is tettem jó sokáig felet szedtem de amióta negyedeket próbáltam jobban éreztem magam. Amúgy én se nem cigizek se nem iszok nincsenek káros szenvedélyeim és a súlyom is normális 55 kg 25 éves lány vagyok.
Kapcsolódó kérdések: