Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Ha eddig nem volt "öregedés"...

Ha eddig nem volt "öregedés" miatti halál, akkor most fájdalmas a halál vagy nem?

Figyelt kérdés
A netten olvastam ,hogy mindig van valamilyen oka a halálnak,ér elmeszesedés,vagy szervi probléma. De eddig a tudomány nem talált természetes öregedés miatti halált. De ha öreg leszek és meghalok akkor megtudják állapítani ,hogy valamilyen oka volt a halálnak? És ha valamilyen oka lesz a halálnak ,de az nem természetes öregedési halál lesz akkor az fájdalmas lesz? Mármint ha majd 70-80 évig fogok élni és mondjuk 82 évesen halok meg(minden ok nélkül)akkor annak is van köze akár egy évekkel ezelőtti dologra? Ha például csak egyszer is ittam alkoholt vagy kidobáltam a cigi akkor a halálkor majd 82 évesen ez kifog derülni? De ha nem leszek beteg addigra és nem leszek alkoholista és nem csinálok semmi hülyeséget ,de mégis lesz szervi bajból adódó halál akkor abban az esetben is fájdalommentes lesz a halál? Elnézést a több kérdésért ,de csak így tudtam kifejezni amit szeretnék kérdezni. A válaszokat előre köszönöm.
2012. nov. 21. 06:23
 1/4 anonim ***** válasza:
a szervezet egy idő után ha beteg ha nem felmondja a szolgálatot.És igazából nem igen törődnek vele az orvosok hogy mi okozta a halált,főleg idős korban.Öreg volt és ennyi.sajnos ez az élet utolsó pillanata.Azt viszont nem tudom,hogy fáj e.Szerintem minden halál fáj legalább pár másodpercre.Vagy legalábbis a megsemmisülés érzés ami felér a fájdalommal.
2012. nov. 21. 07:24
 2/4 anonim ***** válasza:
ha valaki mondjuk kómában van,nincs eszméleténél pl,nem tudom hogy felfogja e egyáltalán a fájdalmat ,még ezt akartam írni..
2012. nov. 21. 07:26
 3/4 anonim ***** válasza:

Hogy neked milyen halálod lesz, azt most lehet, még a jó Isten sem tudja, mi meg pláne nem.

Ha te most elszívsz pár cigit, meg végigkóstolod az itallapot, az nem fog öreg korodban kiderülni, mert addigra rég kitisztul a szervezetedből.Persze, aki 40 évig bagózik, annak meglátszik a nyoma a tüdején, na de az nem csoda.

Bizonyos, hogy nem minden halál fájdalmas, hisz vannak, akik álmukban, békésen halnak meg,vagy akiket olyan hirtelen ér valami baleset, hogy felfogni sincs idejük és kampec!Olyan nincs, hogy valaki a "semmitől" hal meg.Vannak nagyon idős emberek, akik végelgyengülésben halnak meg.Talán látszólag nincs oka a haláluknak, de a szervezetük egyszerűen nem bírja tovább.Dédmamám például ilyen volt, 101 évesen egy reggel holtan találták, nem szenvedett, bár az utolsó éveiben szinte ki sem mozdult az ágyból, nem nagyon bírt már mozogni, de vidám, egészséges volt, csak nagyon öreg.

2012. nov. 21. 07:37
 4/4 anonim ***** válasza:

Minél idősebb valaki, annál lassabban épülnek újjá a sejtek. Elhasználódik a test, az erek, a szervek, minden.

De mostanában népbetegség a rák. Nem dohányzó egészséges, fitt nők és férfiak halnak meg benne fiatalon is. Nekik nem kell megvárniuk az öreg kort :/ 3 ismerősöm halt meg így 2 hónapon belül. Nekem úgy tűnik, hogy a kemoterápia ölte meg őket, de állítólag nem.

2012. nov. 21. 14:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!