Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Mi oka lehet ezeknek a fura...

Mi oka lehet ezeknek a fura tüneteknek?

Figyelt kérdés
Állítólag pánikbeteg vagyok, évek óta, csak időről időre más tünetekkel.Már mindenféle kivizsgáláson voltam, szinte az összes létező szívvizsgálatot megcsinálták, vérvételen is voltam, semmit nem találtak.Lényeg az, hogy gyakran van úgy, hogy reggel még semmi bajom, de reggelizés után kb 12-30 perccel erős szívdobogást érzek és gyenge, reszketős vagyok.Aztán a nap további részében nincs bajom, ez mindig reggeli után van.De általában is jellemző rám, hogy reggel vagyok a legrosszabb passzban.Másik, hogy nehezen bírom a sétát, lépcsőzést.Ver a szivem, gyenge vagyok.Hogy lehet ez, ha állítólag nincs szívbajom?Milyen betegség okozhat még ilyen tüneteket?Bár hozzá kell tennem azt is, hogy már vagy 3 éve szinte csak itthon ülök, a pánikbetegség miatt szinte teljesen elszoktam az emberektől, utcára járástól.Keveset mozgok, gyakran fáj kb 1 éve a hátam is, mindig reggel, sok fekvés után.Tavasszal volt egy pár hétig tartó munkám, a lakásunk közelébe kellett eljárnom, pár órára, takarítani, kicsit nehéz volt az elején, de aztán fizikailag jobban éreztem magam, de most sajnos megint csak itthon ülök, talán ez okozza a bajomat?Mire tippeltek?Mit csináljak?
2012. okt. 25. 11:18
 1/1 anonim ***** válasza:

Ezeknek a tüneteknek az oka a pánikbetegség.

Ha egyszer kivizsgáltak és a szívednek semmi baja, akkor hidd el, hogy semmi baja!

Én magam is pánikbeteg vagyok. Sajnos van is okom rá, ugyanis az elmúlt 2 évben több betegségen is átestem, műtétem is volt és ez teljesen kikészített pszichésen, így egy szimpla fejfájásból is tragédiát tudok csinálni.

Ezt mind a pánikolás okozza. Felgyorsul a szívverés, a légzés, de semmi köze a szívedhez. Akár egy félelmetes horrorfilmre is beülhetnél a moziba, akkor is felgyorsul az ember szívverése az izgalom hatására.

Én magam nem is tudok túljutni az ilyen rohamokon, muszáj, hogy valaki vagy valami elterelje a gondolataimat, kibeszélem magamból és az segíteni szokott.

De ha nálad ez nem működik, keress fel egy orvost.

2012. okt. 25. 11:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!