Mennyi folyadék ivása egészséges egyszerre, egy ivásra?
Jaj csak hülyéskedik :D
Nincs olyan, hogy egészséges, amennyit a szervezeted kíván.
Úgy emlékszem, kb. 7 dl-nél nem szabad többet inni egyszerre (főleg vízből nem), mert felboríthatja a sóháztartást. Keress rá a "vízmérgezés" szóra a neten.
Amúgy függ pl. testsúlytól is, egy vékony, pici embernek kevesebb folyadékra van szüksége (egy gyereknek még kevesebbre), mint egy 150 kilósnak.
Ez az egész szokás kérdése. Én egész kicsi gyerekkorom óta sokat iszok. Semmilyen betegségem nincs ami ezt indokolttá tenné.
Jelenleg 87kg vagyok és a napi bevitelem 4,5-5 liter. Éjszaka még hozzá jön fél liter minimum.
Egyszerre fél liternél kevesebbet ritkán iszok.
Nincs olyan, hogy mennyi időnként egészséges. Ahogy jól esik.
Az "okosok" azt mondják, 30 kilónként 1 litert lenne jó inni egy nap.
Nekem a napi 5 liter víz miatt gyakorlatilag 0 testszagom van valamint 0 lábszagom. Viszont az átlagnál gyakrabban járok wc-re, de ez érthető. Több bevitel, így több ami kijön. Persze jobban is izzadok, de ez nem az az igazi "kanszag" 30 éves férfi vagyok, komoly testszőrrel.
Szóval annyit igyál ami jól esik.
Ha valaki terápiás céllal mondta, hogy igyál többet és eddig csak keveset ittál, akkor próbáld ki, hogy veszel egy fél literes poharat magadnak és amikor iszol, töltsd tele. Amíg nem fogyott el belőle a víz, ne tedd le.
Törekedj arra, hogy kb 2 hetente cseréld a vizet amit iszol, vagyis ugyanazt a fajtát ne idd hosszú ideig, mert akár vesehomok is kialakulhat tőle. Keress 3-4 fajtát ami ízlik, és azokat váltogasd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!