Miért nem vagyok soha szomjas?
Velem nagyon hasonló volt a helyzet egy évvel ezelőttig. Jobb esetben napi 4 deci teát ittam, azt is jó cukrosan. Aztán mondta az orvos, hogy fontos lenne meginnom 2 liter vizet naponta. Eleinte nagyon nehéz volt, mert mindig azt éreztem, hogy egyáltalán nem vagyok szomjas (a vizet meg egyáltalán nem is szerettem), de beláttam, hogy ez tényleg fontos, ezért elkezdtem figyelni arra, hogy minden órában igyak csak egy deci vizet (az nem olyan elviselhetetlen, de ha csak 10 órán keresztül csinálod, akkor már megvan a napi 1 liter víz)
Az a lényeg, hogy mára eljutottam oda, hogy a teát teljesen cukor nélkül iszom, nem iszom semmilyen cukros üdítőt, csak sima vizet. Abból viszont meglepő módon ma már napi 3-4 litert. Hidd el, ha szépen fokozatosan elkezdesz inni, nagyon hozzá fog szokni a szervezeted! Nem a szervezeted tiltakozik a folyadék ellen, hiszem annak nagy része víz, hanem csak az agyad! Ha ezt leküzdöd, simán menni fog az ivás!
És sokkal jobb lesz a közérzeted is.:)
anyós jelöltem tiszt gebe, folyton beteg, mindenre allergiás, a 30 fokos víztől is felfázik. Nem véletlenül... Alig eszik, napi 1-2 pohár vízet iszik, szarul is néz ki, de nem látja be. Próbálom betörni a lányát, kezd iszogatni normálisan. Magam pedig simán megiszom 3-4 liter vizet.
Próbálj meg nagy kortyokat inni. A szervezet a kortyok számából következtet a bevitt víz mennyiségére (állítólag). Ha nem szereted a csendes vizet, de bubisat sem szeretnél inni (ahogy én), akkor vedd az enyhén bubisat. Alig van benne szénsav, még is jó íze van. És a fő a fokozatosság. Ha a fejedben eldöntöd, hogy enélkül egészségtelen vagy, akkor fogsz tudni inni. Nem vagy egyedül a problémáddal, ez is civilizációs betegség, ahogy manapság divatos nevezni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!