Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » A Depresszió, hogy alakulhat...

A Depresszió, hogy alakulhat ki milyen korban szokott előfordulni?

Figyelt kérdés
Mostanában úgy érzem mintha Depresziós lennék rágoogliztam a tűneteire és nagyjából stimmelnek a dolgok. Nem szeretnék Depressziós lenni nem is biztos hogy az vagyok sok haverom van és jól elvagyok velük szóval csak nem lehetek vagy még is? hogy lehetne kimutatni? vagy mit csináljak? 21/F

2012. júl. 29. 22:52
 1/5 anonim ***** válasza:
A depressziót sokan összekeverik a depis időszakokkal sajnos. A depresszió az amikor egy ember teljesen magába van zuhanva nem érdekli őt a világ mindent magasról nagy ívben letojik és csak néz ki a fejéből. A depis időszak csak egy apróbb időszak amikor az illető inkább egyedül lenne de ugyan akkor érdeklődik a dolgok iránt lelkileg, szellemileg kicsit fáradt, és egy tartós pihenés agy kikapcsolással könnyen helyre lehet hozni. Meg a depressziónak is vannak fajtái, van az amiről én beszéltem az előbb, van az amikor az embernek minden rossz de ugyan akkor rengeteg barátja van mindenkire számíthat de a problémáitól elmenekül és alkohollal vagy drogokkal próbál menekülni. Akkor van az az öngyilkos fajta aki mindig meg akarja magát ölni mert az élete romokban de simán találhatna ebből kiutat, és még ezerféle verziója is lehet. A legjobb gyógymód az az hogy lekötöd magad amikor egyedül vagy nem agyalsz a gondjaidon mindig keresd a megoldást szórakozz egy kicsit vagy kapcsolódj ki és pihend ki magad.
2012. júl. 29. 23:12
 2/5 A kérdező kommentje:
Rendben megpróbálom a pihenést, kicsit zárkózott ember vagyok, nem szeretem elmondani az érzéseim eddig nem is volt probléma mert jó kedélyü voltam meg haverokkal mindíg csináltunk valamit és én voltam mindig a buzdító... de mostanában durván lecsillapodtam!
2012. júl. 29. 23:21
 3/5 anonim ***** válasza:
Pszichiáterek oldalán szokott lenni viszonylag hasznos teszt. Nem helyetetsíti a szakembert, de nagyságrenddel jobbak, mint a legtöbb itt válaszoló "hozzáértő". Ezekre támaszkodva kb. megtippelheted, de nagy kérdés, hogy az érdekel-e, hogy klinikai értelemben depressziós vagy, esetleg az, hogy hogyan mássz ki a bármiből. Pszichológusok pl. ezzel foglalkoznak, kérheted segítségüket, bár az nem divat, helyette meg szokták kérdezni a gyakorikérdéseket, és pár választól remélik, hogy megváltozik az életük. Ha tényleg megváltozik annyitól, akkor bizony tényleg nincs okod aggodalomra.
2012. júl. 30. 00:31
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm kitöltöttem egyet azt írja hogy csak enyhe mértékben vagyok depressziós és hogy keressek fel egy pszichológust. De én nem szeretnék nem is bízok annyira bennük és nem tudnám elviselni ha a haverok, ismerősök megtudnák.szerintem a pihenést választom de köszönöm válaszod.
2012. júl. 31. 17:34
 5/5 anonim ***** válasza:
Rendben. Sok dolog gyógyítja a depit, a pihenés nem tartozik közéjük, de hajrá! :)
2012. júl. 31. 18:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!