Miért alszom ilyen sokat?
Évek óta rengeteget alszom, ami már egy kicsit kezd aggasztani, van, hogy 16 órát alszom egyszerre, és nincs erőm semmire, alig tudok felkelni, és egyfolytában fáradtnak érzem magam.
Nekem 7-8 óra nagyon kevés. Azt olvastam egyszer, hogy van akinek 4-5 óra is elég, és van akinek 10 óra a jó. De ez már szerintem beteges. Valaki tud egy jó ötletet erre a problémára? Gyógyszert nem szeretnék szedni!
A válaszokat előre is köszönöm! 25/L
16 óra alvás után azért vagy fáradt mert túlpihened magad, olyasmi állapotban van a szervezeted ami nem aktív. Mozognod kéne elég sokat. Átlag alvásigény 8 óra, ennél lehet VALAMIVEL több, akár kevesebb is, de a 24 órás napból 16-ot alvással tölteni az már igenis kóros. (a macskák átlagos alvásideje 18 óra )
Mozogj sokat, ha nem változik egy hónapon belül a helyzet menj el orvoshoz, előszőr a házidokidhoz és ő majd elmondja a továbbiakat.
27/L egészségügyis
hát nemtom mit lehetne javasolni. én is 25 vagyok csak férfi kivitelben, de kb 7óra alvás elég.
éjfélkor vagy 1kor lefekszem és másnap 7-8kor kellek. ez rendszeres. tehát minden nap, nem számít a hétvége sem.
volt olyan hogy korábban 10kor feküdtem le és nagyon fáradt voltam másnap. volt olyan hogy 2fél3kor feküdtem le és frissebben kelltem mint korán fekvéssel. és kb ugyanabban az időben kelltem. mind2esetben.
Köszönöm a válaszokat!
Igen, dolgozom, 3 műszakban. Valamikor hétvégén is. De már lassan úgy érzem, hogy csak aludni járok haza, aztán megint meló. Elég fárasztó a munkám, nem egy leányálom. De igazatok van, a mozgás talán segítene. Csak olyan nehéz nekikezdeni. Ha nem alszom "eleget", akkor szinte rosszul vagyok, hányingerem van. Ez mindig így van. Lehet, hogy elmegyek dokihoz, hátha tud valamit mondani...
Egyébként itt egy példa:
Szombaton (azaz tegnap) lefeküdtem délután 2 óra felé, felkeltem este 9-kor, de csak azért, hogy megnézzem mennyi az idő, és visszafeküdtem. Most keltem fel délelőtt fél 12-kor. Ez nem vicc. De most se érzem úgy, hogy kipihent lennék.
Valahogy hozzá kellene szoktatnom magamat a 8 órai alváshoz. De ha nem alszom eleget, akkor feszült vagyok.
nekem nagyapám mindig azt mondta az este az alvásra való. tehát nappal tilos aludni, mindig kizavart dolgozni.
lehet azért tudok csak este/sötétben aludni, mert nappal még sohasem aludtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!