Mit tegyek, hogy megálljon a kopaszodásom (két oldalt elől és legfelül középen) és újra elkezdjen nőni a hajam? Nagyon zavar. Mit ajánlotok? 26/F
Én próbáltam. Hónapokig szedtem, dupla adagot és semmi hatása nem volt. A fűrészpálma hatóanyaga nagy valószínűséggel nem avatkozik be számottevően a hormonháztartásba (viszont ajánlják, mert természetes alapanyagból van és nem vényköteles).
Kopaszodás ellen sajnos az egyetlen hatásos gyógyszer a FINASTERIDE. Számottevően képes csökkenteni a vérben az androgén hormonszintet, ezáltal megállíthatja és visszafordíthatja a kopaszodást. Viszont 100-ból 2 embernél impotenciát és libidócsökkenést okoz, szóval van esély rá, hogy ha te is elkezdenéd szedni, szintén a "szerencsés kettő" közé tartoznál.
Amúgy kevesen tudják, de a hajbeültetések után is kötelező szedni a finaszteridet, a maradék haj megóvása és a köztes hajszálak védelme érdekében. Ez a titka annak, hogy a szűkös mennyiségű donorterület graftjainak átültetése után, a hajzat még dúsabb lesz.
Jah, és a finaszteridtől nem fog kinőni a melled, nem lesz magasabb hangod és nem hullik ki sem a szőrzeted, sem a szakállad. :D A gyógyszer nem blokkolja az androgén receptorokat (arra ott a spironolakton), csupán a hormon szintjét csökkenti a vérben, ezért egyáltalán nem biztos, hogy aki szedi az impotens lesz, erre csupán 2% az esély ami eléggé kevés. Persze mást mond az aki éppen beleesik ebbe a két százalékba...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!