Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Segítség, nagyon félek elaludni!?

Segítség, nagyon félek elaludni!?

Figyelt kérdés

NEm merek elmenni aludni, mert mostanában elég furcsa dolgok történnek velem. Az egyik az, hgoy nap közben folyamatosan szédülök. A másik meg az, hgy tegnap éjszaka közepén félig felkeltem, nem voltam teljesen ébren, de olyan volt, mitnha valaki fojtogatna. Én meg kiabálni akartam, de nem bírtam, sőt megmozdulni sem tudtam, csak úgy éreztem, mintha valaki a nyakamat szorongatná. Aztán úgy éreztem, mintha csúsznék lefelé az ágyamról, és próbáltam megmozdulni, de egyszerűen képtelen voltam. Azután délután lepihentem, és mikor kelni akartam, szintén ez volt a helyzet: nem bírtam megmozdulni. Nagyon kiakasztó volt, totál pánikba estem, mintha az agyam, küldte volna az izmaimnak, hogy mozduljanak, de egyszerűen nem jutottak volna el odáig.. És egyszerűen percekig nem tudtam megmozdulni... És most nagyon félek, nem értem, hgoy mi lehet ez!?

19/L

2012. jún. 23. 00:53
 1/10 anonim ***** válasza:
75%
semmi pánik ez csak alvási paralízis. barátnőd a wikipédia.
2012. jún. 23. 01:05
 2/10 anonim ***** válasza:
0%
Egy újabb kitalált sztori?
2012. jún. 23. 01:10
 3/10 A kérdező kommentje:
Köszi szépen, utánaolvastam, és eléggé ráhúzható arra, amit én szoktam érezni. a "semmi pánik"-ra csak ennyit tudok modnani: Már hogy ne pánikolnék, mikor azt érzem, hgoy fojtogatnak, és közben sokáig nem bírok megmoccanni? Iszonyatos érzés :S
2012. jún. 23. 01:10
 4/10 A kérdező kommentje:
2. válaszolónak: Bár kitalált lenne, én örülnék neki a legjobban :(((
2012. jún. 23. 01:12
 5/10 anonim ***** válasza:
75%
szar lehet, elhiszem neked. De szerinted jobb lesz attól ha tovább pánikolsz? :/ (1. voltam)
2012. jún. 23. 01:17
 6/10 anonim ***** válasza:
66%
f*szom, elolvastam, mi ez és most én se merek elaludni...
2012. jún. 23. 01:20
 7/10 A kérdező kommentje:

szerinted azért pánikolok, mert azt hiszem, hogy attól jobb lesz? :/

Egyszerűen iszonyúan félek, és nem azért mert azt gondolom, hogy milyen jó buli parázni... -.-'

2012. jún. 23. 01:22
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Alvás paralízis,jól mondta az első..

nekem nagyon sokszor volt,legtöbbször stresszes időszakokban jön elő:S hidd el én tudom mennyire rossz érzés. De a legjobb ha ilyenkor nem erőlködsz a teljes ébredéssel,nekem általában nem sikerül..gondolj arra,hogy semmi bajod nem fog esni (mert nem is fog,teljesen ártalmatlan dolog. ilyenkor mincenféle idióta hallucináció előforudlhat,de a fojtogató érzés sem valóságos. A élegjobb amit tehetsz,ha visszahunyod a szemed. 1perc alatt visszaalszol,és mikor fleébredsz minden rendben.

2012. jún. 23. 04:16
 9/10 anonim válasza:
60%
Olyan nekem is szokott lenni, hogy mikor hirtelen felkelek, nem tudok megmozdulni. Általában akkor van ez, mikor nem magamtól kelek, hanem anyum beront a szobámba és az álmom közepéből felébreszt, viszont az izmaim még "alszanak".
2012. jún. 23. 05:46
 10/10 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat! Egyébként azt olvastam erről az alvási paralízisről, hogy azért "csináljuk ezt" hogy alvás közben ne tegyünk kárt véletlenül magunkban/ ilyesmi? De én álmomban rengetegszer mászkálok, csapkolódok meg ilyesmi... (állítólag)
2012. jún. 23. 11:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!