Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Miért van az, hogy ha reggel...

Miért van az, hogy ha reggel 10kor kelek fel 11 óra alvás után akkor is alig bírok kimászni az ágyból?

Figyelt kérdés
Teljesen mindegy mennyit aludtam, mikor kelek fel, 6 óra meg 12 óra alvás után is borzasztóan nehezen ébredek. Kínszenvedés míg ráveszem magam, hogy egyáltalán felüljek. Törődjek bele, hogy ilyen típus vagyok, vagy ez valami problémára utalhat?
2012. jún. 18. 08:21
 1/8 anonim ***** válasza:
Vashiány, alacsony vérnyomás?
2012. jún. 18. 08:25
 2/8 anonim ***** válasza:

gondolom sokáig fent vagy, a szervezetet ez megviseli az a legjobb ha éjfél körül elalszol és 8kor kelsz

nekem is volt ilyen időszakom mikor felkelés után kellett 2-3 óra mire észhez tértem

de a túl sok alvás se használ keress rá rengeteg helyen írnak róla

2012. jún. 18. 09:29
 3/8 A kérdező kommentje:
11 körül szoktam lefeküdni. 8 óra alvás után is ugyanez van.
2012. jún. 18. 10:46
 4/8 anonim ***** válasza:
akkor tényleg egy vérvétel nem ártana
2012. jún. 18. 11:36
 5/8 anonim ***** válasza:

Valószínűleg nem tudsz elég mélyen és pihentetően aludni, így mindegy, hogy mennyit alszol, nem tudod kipihenni magad.

Ennek több oka lehet, ilyen például a stressz és az alvási apnoe (helytelen légvétel)

Ha stresszes időszakot élsz át, akkor megpróbálhatnál valamilyen vény nélkül kapható nyugtatót bevenni lefekvés előtt ( Valeriana, Hova)

Ha horkolsz, akkor valószínűleg nem kapsz rendesen levegőt alvás közben, ezért nyugtalanul alszol. Ezzel alvásközponthoz fordulhatsz, ott tudják kivizsgálni és kezelni a problémát.

2012. jún. 18. 14:06
 6/8 anonim ***** válasza:

[link]

lásd.krónikus fáradságszindróma

2012. jún. 18. 15:06
 7/8 anonim válasza:
lehet hogy a melegtől nem tudsz aludni :)
2012. jún. 19. 22:50
 8/8 A kérdező kommentje:
Ha esetleg valaki hasonló tünetek után kutatva erre vetődne, leírom, azóta kiderült (vérvétel útján), hogy hashimoto thyreoiditis-em van.
2016. márc. 26. 22:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!