Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Barátnőm nem tudja kialudni...

Barátnőm nem tudja kialudni magát mit tegyek? Többi lent!

Figyelt kérdés

Barátnőm hetek óta fáradságra és kimerültségre panaszkodik nem tudja magát rendesen kialudni, kiírattam neki egy altató tablettát (Dormicum 7,5 mg) de nem meri bevenni mert még nem használt soha altatót ha a tudta nélkül adom be neki nem lesz tőle baja?

22 éves betegsége allergiája nincs csak fogamzásgátlót szed (Gestomix)

2012. máj. 24. 20:14
 1/5 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy a fogamzásgátlót semlegesíti az altató. Erre figyeljetek oda. A Dormicum csak elaltató gyógyszer, ettől még az éjszaka folyamán felébredhet.
2012. máj. 24. 20:17
 2/5 anonim ***** válasza:

De, lehet baja. Ha allergiás rá, belehal, mielőtt annyit mondasz, jó éjt. (És nem biztos, hogy előre tudod az allergiát!) Normális vagy te? Képes lennél begyógyszerezni azt, akit szeretsz?

A cél nem szentesíti az eszközt!!!

Mérgezd magad, ha akarod, de mást ne.

Aztán ha meg rászokik, mit csinálsz?

Ha fáradt és kimerült, forduljon orvoshoz. A fáradtságot nemcsak a kialvatlanság okozhatja.

Velem ilyet csinálna a párom, másnap már máshol aludna, az fix.

2012. máj. 24. 20:17
 3/5 anonim ***** válasza:
Tuti kivégeznélek a helyében. Stresszel vagy miért nem tud aludni? Igyon inkább lefekvés előtt cukrozott tejet és tornázzon kicsit. Az megnyugtat és kicsit oldja a stresszt is. Már lehet csak azért nem tud aludni mert napok óta nem alszik. Ha ez sem használ akkor csak az marad hogy beveszi, de a tudta nélkül ne add be neki. Szerintem.. De vannak vény nélküli tabletták is, pl a valeriana relax, vagy gyógyteák. Lehet az barátibb lenne neki is.
2012. máj. 24. 20:19
 4/5 A kérdező kommentje:
Huu ez ijesztő szöveg volt, hogy meg is halhat :( pusztán jó szándékból tettem volna mert már nem tudom nézni ahogy szenved :( én azt olvastam, hogy nem erős és nem lehet túladagolni sem akkor ez nem igaz?
2012. máj. 24. 20:41
 5/5 anonim ***** válasza:
43%

Na figyelj!: Ne adj neki semmi ilyesmit, mert ez vényhez kötött gyógyszer! Csak, ha orvossal megbeszélted. A barátnődre kell hagyni azt, hogy be akarja-e venni, vagy sem. Nem szabad sem erőltetni, sem tudta nélkül beadni. Ő rendelkezik a saját testével. Azt lehet, hogy elmagyarázod neki, hogy ettől jól fog aludni, mert ha hetek alatt nem alussza ki magát, az tényleg nem jó.

Ha tudta nélkül adod be egyébként (ne tedd!) nem lesz tőle valószínűleg baja, mivel ilyenkor kiküszöbölöd a pszichés viszonyulást (placebo, decebo hatás), így pusztán a gyógyszerhatás fog érvényesülni.

Cukros tejet nem ajánlom, mert sem a cukor, sem a tej nem egészséges, viszont ki lehet próbálni a citromfű vagy levendula teát, sedacur fortét (bármelyik patikában lehet kapni, én néha beveszek egyet, kettőt és teljesen jól alszom tőle).

2012. máj. 26. 08:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!