Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Hallottatok már arról, hogy...

Hallottatok már arról, hogy az ember háromóránként képes kialudni magát?

Figyelt kérdés

Én már hallottam róla, és nagyon igaznak érzem. Még azt is észrevettem, hogy kialakult bennem egy "óra", ami méri, hogy mikor kell lefeküdnöm ahhoz, hogy kialudjam magam (fix időben kelek hétköznaponként, 5:50-kor). Múltkor pl. 21:40 körül volt, amikor éreztem, hogy rég ágyban kéne lennem. Elgondolkodtam, hogy mikor éreztem a legélesebben, hogy most aludni kell menni: háromnegyed kilenc körül volt. Gyorsan utánaszámolva jöttem rá, hogy pont így jön ki a kilenc óra!

(amúgy most is érzem, hogy már aludnom kellene, megyek is:D)

A kérdésem az, hogy a természetben hogyan alakult ki ez a háromórás ciklus?

2011. jan. 23. 21:12
 1/8 anonim ***** válasza:
Ne azt kérdezd, hogy hogyan alakult ki ez a 3 órás ciklus, hanem hogy van-e bármi alapja a felvetésednek/feltételezésednek, vagy hlyeség.
2011. jan. 23. 23:44
 2/8 anonim ***** válasza:
Vazze nekem is aludnom kéne 3 óra múlva kelnem kell...
2011. jan. 24. 01:44
 3/8 ToXeN ***** válasza:

Én is hallottam már, hogy annyit kell(ene) aludni, hogy 3-al osztható legyen az alvással töltött órák száma...

Szinte meg voltam róla győződve, hogy itt olvastam, de most ahogy nézem itt 2órát ír, bár ez lehet hogy nem erre vonatkozik:

[link]

2011. jan. 24. 10:47
 4/8 A kérdező kommentje:

"Ne azt kérdezd, hogy hogyan alakult ki ez a 3 órás ciklus, hanem hogy van-e bármi alapja a felvetésednek/feltételezésednek, vagy hlyeség."

Nem az én felvetésem. Az én estemben pedig mindenképpen igaz, de mástól is hallottam már. Akárhogy is, számomra így van.

2011. jan. 24. 15:09
 5/8 anonim ***** válasza:

Az óra úgy alakult ki, hogy egy sumér, babiloni, stb. főpap kitalálta, hogy az istenek szempontjából előnyös lenne elosztani 12-24 részre a napot. Ennek közvetlen hatása volt az órák hosszára, és a te mágikus számaidra is. :D

Amúgy, ha azzal a tudattal fekszel le, hogy valami miatt átlagon felülit fogsz aludni, akkor úgy is lesz.

2011. jan. 24. 22:31
 6/8 A kérdező kommentje:

B*zdmeg ne kezeljetek már úgy, mint valami idióta ezoterikust. Nem vagyok számmisztikus, se semmiféle más sarlatán. És azzal se gyere, hogy beképzelem. Nem az a fajta vagyok, aki egykönnyen elhisz áltudományos baromságokat. Ezt a jelenséget több alkalom után vettem észre.

A három órát meg nevezheted három órának, vagy annak az időnek, ami alatt 10.800-szor kimondod azt, hogy "aligátor" vagy felőlem átválthatod ötös számrendszerbe is. Nem érdekel, hogy a babiloniak találták ki a 60-as számrendszert. Arra vagyok kíváncsi, hogy miért van ez a fix ciklus, ami alatt az ember kipihentnek érzi magát.

2011. jan. 25. 14:57
 7/8 anonim ***** válasza:
De ha nincs, akkor hogy mondjuk el, hogy miért van? :D
2011. jan. 27. 12:33
 8/8 A kérdező kommentje:
De van:D
2011. jan. 27. 16:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!