Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mennyit alszotok 4-6 honapos...

Mennyit alszotok 4-6 honapos babatok mellett? Van, aki meg mindig nem tudja kialudni magat? A tobbi lentebb.

Figyelt kérdés
5 honapos a babam, de eddig csak 1-2 het volt kb., amikor egyhuzamban 6-8 orat aludt, olyan 3 honapos koraban. De most mar egy jo ideje kel orankent vagy ket orankent ejszaka, igaz, mellettem alszik, igy csak oda kell adnom a mellem, de akkor is felebredek. Egyszeruen ez a sok ebredes miatt nagyon faradt vagyok. Hetvegen, van, hogy reggel etetes utan a ferjem leviszi jatszani, setalni es igy van 1-2 oram pluszban zavartalanul. Plusz, ma csinaltam pl. hogy leraktam a kisagyba jatszani es addig "ebren" aludtam. De ez sem az igazi. Nappal, ha altatom, mellefekszem, de mire en is elaludnek, mar kel:) Tudom, hogy ez igy lesz sokaig, hogy birtatok?:) Meg nem ertem, ha volt olyan idoszak, amikor aludt 8 orat is, miert van az, hogy mostmar orankent kel...
2011. jún. 22. 12:47
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:

Nagyon nehéz lehet Neked,emlékszem a lányommal nekem is az volt,alig aludt,sokat sírt,éjjel-nappal kézben volt,vagy a hasa fájt,vagy a foga,vagy csak nyügi volt.

De most a kicsi fiam egy csoda,ő 2 hónapos kora óta alszik éjjel,sőt nappal is sokat,mellette nagyon jó az anyaság,élvezem,csak az első 2 hónap volt nehéz,bár ő akkor sem sírt,csak kelt szopizni.Most jön a foga,de szerencsére éjjel így is alszik.

Nem tudok mást tanácsolni,lopj egy kis időt nappal,muszáj pihenned, mert 5 hónap már nagyon kimerítő.Sajnos,a lányom rossz alvása még évekig eltartott,persze nem ébredt már éjjel,de nappal nem akart aludni már 1 éves korától egyáltalán.Kitartás!!!!!Fogacskája nem bújik?Nem lehet az éjszakai ébredés hátterében?

2011. jún. 22. 13:00
 2/30 anonim ***** válasza:

A fiam 4-5 hónapos kora között aludta át nagyjából az éjszakát(6-8 órát)pár héten keresztül. Se előtte, se utána. Már 16 hónapos, és minden éjjel legalább 3-4x kel, de van, hogy óránként. Nem eszik, nem iszik, nincs miről leszoktatnom. Egyszerűen csak felébred. Magyarán másfél éve nem alszom. Ez van, meg lehet szokni.

Ha van segítséged, használd ki, nagy kincs!

2011. jún. 22. 13:03
 3/30 anonim ***** válasza:
A lányom 4 hónapos. Éjjel mostanában egyszer megint ébred enni, pedig 9 hetes kora óta ezt nem tette. De nem baj, így alszik este 8-tól reggel 6-7-ig. Éjjel a férjem kel fel etetni, mert ő simán vissza tud aludni, én viszont nem. Ha megébred hajnalban is (akkor, amikor régebben a második evése volt, olyan fél 5-5 körül), akkor én megyek, de akkor már tuti nem alszom. Olyankor kómás vagyok. Nap közben nem nagyon szoktam aludni, mert mindig van tennivaló. Ráadásul most 2 hétig beteg volt a bébi, így nap közben is max. fél órákat aludt, meg éjjel is sokszor felsírt. De tegnap meg ma már kezd visszaállni a rend, így én most ébredtem, aludtam 3/4 órát. :D Eddig mindig bűntudatom volt, nem voltam hajlandó lefeküdni nap közben. De már nincs bűntudatom. :) Muszáj néha pihenni, különben zombi leszek. Pihenj te is, ha teheted! Ha 10 perc, akkor 10 perc. Az is nagyon jól tud ám esni! :D
2011. jún. 22. 13:11
 4/30 A kérdező kommentje:
Hat ez az, nem jon a foga, nem faj a hasa, semmi baja... csak felebred es kesz, ha nem adok cicit, akkor nem alszik vissza. Tudom, hogy kibirhato, de eleg faraszto tud lenni. Az utobbi idoben erzem azt, mint az elso honapban is, hogy muszaj tobbet aludnom... Remelem, valtozik idovel azert:) Azert is alszom vele, hogy ne kelljen ugralnom ide-oda ejszaka, mert azt vegkepp nem birnam, viszont igy jol hozzaszokott, hogy mindig velem van:)
2011. jún. 22. 13:15
 5/30 anonim ***** válasza:
1 évesem még soha,de írd és mond SOHA nem aludt egyben 4 óránál tovább:(Tudom,hogy ez téged nem vígasztal,de legalább éltessen a tudat,hogy nem vagy egyedül!!!!
2011. jún. 22. 13:26
 6/30 anonim ***** válasza:

Lányom 4 hónapos koráig vagy átaludta az éjszakát vagy hajnal 4 körül keltfel. Most 7 hónapos, azóta minimum kétszer ébred, jön a fogunk, megtanult egy hét alatt felülni felállni. Nem könnyű. Én is szeretnék már legalább 4 órát egyhuzamban aludni.

Egy dolog vígasztal csupán, hogy egyszer vége lesz, na meg persze,hogy vannak nála roszabbul alvó babák!!!

Kitartás!!!!

2011. jún. 22. 13:38
 7/30 anonim ***** válasza:
Szoptasd fekve akkor önkiszolgáló lesz. Volt, hogy én szoptatás közben vele együtt eldőltem így csak arra ébredtem újra, hogy cumizik, teszem hozzá tudatosan dőltem le. Amúgy fekve szoptatok.
2011. jún. 22. 13:45
 8/30 anonim ***** válasza:

2,5 éves a kislányom, s mióta megszületett, nem aludtam ki magam. röviden: azelején 3 -4 óránként ébredt, majd 6 hós korától kezdve ahogy elkezdtek intenzíven jönni a fogai, elkezdett nagyon sokszr ébredni. majd jött a szeparáció és a mozgásfejlődés. és csak a cici nyugtatta meg ilyenkor, pedig amúgy cumija is volt. legdurvább a 7-12 hó közti időszak volt, akkor 3-4 órákat aludtam éjjel, azt se egybe.

aztán fokozatosan javult a helyzet, de csak 21 hónapos korára aludta át az éjjelt...ő. mert én nem tudom milyen hülyeség folytán, továbbra is ébredtem, lehet nmegszoktam már, vagy ellenőrizni minden rendben-e, annyira megszoktam, hogy éjjel semmi sincs rendben. aztán mire kezdtem volna leszokni az ébredésről, megint terhes lettem, és gyakorlatilag mióta tudom hogy az vagyok, nem tudok éjjel aludni, először csak agyalás miatt, hogy lesz mint lesz, most már (30. hétben vagyok), jó ideje a pisilés, kényelmetlenségek miatt se....szóval ez van. de már meg is szoktam, hogy sose alszom ki magam, mondhatni, nem is emlékszem már arra, miylen amikro az ember kipihentn ébred. és mi lesz itt még ha megszületik a másik. :S

2011. jún. 22. 13:53
 9/30 anonim ***** válasza:
70%
Szerintem inkább kezelni kéne a problémát, mint erősíteni benne. Először is, mint írtad ébred, de nem szomjas, nem éhes.... akkor minek cici???? Miért nem próbálod mással pótolni? Pl. cumi vagy szundikendő. Ha csak megnyugvásra vágyik (mivel mellette alszol, a Te közelségedre nem vágyhat, mert ott vagy), akkor nem a cicivel kell megnyugtatni. Ha folyton ezt csinálod, megszokja és nagyon sokáig nem fogtok még aludni. Mert az egy dolog, hogy Te nem alszol, de Ő sem alszik rendesen. Az Ő érdekében inkább meg kéne próbálnod valami más módszert a visszaaltatásra. És lehet, hogy az sem lenne baj, ha a saját ágyában aludna.
2011. jún. 22. 14:14
 10/30 anonim ***** válasza:
49%

utolsó előtti vagyok. az utolsóval vitatkoznék. az enyém is kapott mindig cicit, mert iylenkor egyeüld ez nyugtatta meg. (annak ellenére h együtt is aludtunk), és neki volt cumija is. és nem maradt úgy!!!!

nem minden gyerek egyforma, ezt nem kéne elfelejteni.

2011. jún. 22. 14:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!