Mennyit alszotok 4-6 honapos babatok mellett? Van, aki meg mindig nem tudja kialudni magat? A tobbi lentebb.
Utolsó előtti vagyok.
Én nem ítéltek el senkit, nem megbántani szeretnék. Csak nem állok be azoknak a sorába, akik elmesélik, hogy mi is így jártuk és kitartást. Szerintem ez nem normális és nem jó. Nem normális, hogy ennyiszer ébred (kiv. ha fogzik) és az sem normális, hogy az anya sem tud pihenni.
Ezért mertem felvetni, hogy szerintem igen is megoldást kell keresni a helyzetre és nem úszni az árral. Mert az igaz, hogy egyszer kinövi, de mi van addig.
És amúgy SZERINTEM a cici az evésre és ivásra való és semmi másra. Szerintem nem azzal kell megnyugtatni a babát.... de tudom, hogy sokan abba a hibába esnek, mivel kezdetektől a cicivel nyugtatják meg. Ha megszokta a baba nagyon nehéz leszoktatni erről, de nem lehetetlen.
És mi nem jártunk így, nálunk más volt és megoldódott, mert megkerestük az okát. Nálunk 5 hónaposan kezdődött, hogy vergődött éjjel az ágyban... aludt, nem ébredt fel csak forgolódott. Én meg egész éjjel ott álltam felette és takargattam, forgattam. Ahogy vissza mentem az ágyba aludni, hallottam a bébiőrben, hogy megint forgolódik. Hetekig ment így. Majd egyszer tönkre ment a bébiőr és csodák csodája aludtam egész éjjel. Azóta nem használjuk, alszom én is és a baba is. Nem aggódom amiatt, hogy megfázik, mert úgy öltöztettük fel, olyan takarót használunk.(akkor még hideg volt éjjel). És a baba is alszik és nem ébred fel arra, hogy ott állok az ágya felett, hogy megpróbálom állandóan takargatni és lesem minden lélegzetét. Azóta is átalusszuk az éjszakát, 12 órákat alszunk, külön szobában.
Szerintem meg (es sok szakerto szerint is) jo, ha egyutt alszik az anya a gyerekevel, ez a termeszetes! En sem akarok megbantani senkit, es nem szolok bele senki eletebe, mert minden baba mas es mas es mas hozzaallas kell minden babahoz, persze a nevelestol is sok fugg.
En alapbol is cumiellenes vagyok, szerintem a cumi a szuloknek lett kitalalva, babanak ebbol elonye nem szarmazik, max. hatranya. Egyebkent csak kivancsisagbol kiprobaltuk es nem keri. Visszaterve az eredeti problemahoz. Nos, ez egy olyan dolog, amiben nem fogunk egyeterteni es ket taborra szakadnak az anyukak. En ezt tartom jonak, sok jo peldat is latok, ha jol csinalja az ember, amikor majd kell, le lehet szoktatni a kozos alvasrol. Erzem, hogy a babamnak jo, ha minel tobbet van velem, elso baba, igy megtehetem. Masreszt, igy sokkal tobbet szopizik (nem vagyok eletesztve tejjel, igy ez kulonosen jot tesz a tejtermelesnek) es nem utolsosorban nem kell felkelnem hozza etetni. Volt olyan idoszak, mikor beraktuk a bolcsot a szobankba es ugy keltem fol hozza, amikor tobbedjere sem akart visszaaludni, hiaba ringattan, feladta a ferjem is es en is. Igy mn
Igy mindenki jol jart es a ferjem legalabb kipiheni magat ejszaka, szoptatni ugysem tud, igy tenyleg felesleges felkelnie.
Arra meg nem vagyok kepes, hogy sirni, nyuglodni hagyjam, es ahogy olvastam is, a szakemberek sem ajanlhak ezt a sirni hagyast.
(Es en nem tudnam bebior nelkul hagyni a kisbabamat egyedul ejszakara kulonszobaban. Hagyjuk, hogy ki milyen dolognak tartja, de veszelyes is.)
Próbáltam megoldást javasolni a helyzetre, mivel a kérdésedből egyértelműen nem jött le, hogy neked ez rossz vagy jó. Nem kell megfogadni, mindenki úgy csinálja, ahogy neki jó és jólesik. Ha neked az a jó, hogy nem alszol, hogy fáradt vagy, akkor csináld így. Ezzel szemben nekem az a jó, ha alszik a baba és én is. Így tudok kiegyensúlyozott maradni, így tudom neki a legjobbat nyújtani és így tudok megfelelni a saját magamnak felállított elvárásoknak. Nekem így a jó.
Szerencsére nem vagyunk egyformák, mindenki úgy csinálja, ahogy jó és nem kell egymás "tanait" követnünk.
Amúgy a tejtermelésednek sem tesz jót, mert a sokszor kevéshez fog hozzászokni a melled. Éppen ezért küzdesz is tej problémákkal. Kevesebbszer kell rátenni a babát, akkor többet fog kiszívni és több tej is fog termelődni... ennyi. A melled a kiszívott mennyiséghez igazodik.
Zárásként csak annyit kérdeznék, hogy amikor Te baba voltál, volt bébiőr? Felnőttél nem?
Hű... Legalább ne adnál olyan tanácsot, amihez nem értesz és nem bántásképpen írom! Ugyanis a gyakori szoptatás a tejtermelést segíti elő. És pont attól ment el majdnem a tejem!, amikor 3 óránként szoptattam, na akkor egyre kevesebb és kevesebb volt.
Amikor én voltam pici és a testvéreim, akkor anyukám egy szobában aludt velünk, igaz, csak kétszobás lakásunk volt akkor. És mindig azzal a babával aludt, aki csecsemő volt éppen, jót tett nekünk is és neki sem kellett rohangálnia folyton. Felnőttünk, igen, nagyon jó gyerekkorunk volt, nagyon bensőséges kapcsolatunk alakult ki az anyukánkkal. Valószínűleg nevetni fogsz, de ezek mind nagyon fontos dolgok ilyen szempontból, már az elején.
A kérdésemben a szmájlik is azt jelzik, hogy elfogadom a helyzetet, és lehet érezni is, hogy beletörődtem és mosolygok rajta, nem vészes, csak fárasztó. Sorstársak válaszát vártam, akik leírják meddig keltek éjszaka is és mennyire bírják, érdekelt, hogy nem vagyok egyedül, egy kis biztatást.
Tényleg, köszi a tanácsot, és valószínűleg valakinél beválik, de nálunk sajnos nem. Le is írtam, hogy mi kpróbáltuk, hogy külön alszunk, de nem ment. Azt viszont nem hagyom, hogy sírjon nélkülem bébiőr nélkül. Bevallom, nekem kicsit vad (picit kegyetlen is) módszernek tűnik, de különbözőek vagyunk.
Úgy látszik, csak azt olvasod el, amit látni akarsz és kötöd az ebet a karóhoz... Nem bántásképp írtam.
Már bocsi, a bébiőr nélküliség nem azt jelenti, hogy sírni hagyom. Az anyja vagyok, abban a pillanatban felébredek, ahogy sírni kezd. És igen, sztem elég akkor kezelni a dolgot, ha szól ha baja van és nem kell ott állni az ágya mellett egész éjjel. És igazad van, mindenki úgy csinálja, ahogy jó neki. Nem megvetem azt, hogy együtt alszol vele, hanem csak tanácsként adtam, hogy próbáljátok külön. Nem tudtam, hogy már próbáltátok.
A szoptatásról meg annyit, hogy valakinek ez válik be, valakinek az. Nektek akkor ez jött be, viszont el kell fogadni, hogy másnak meg más... és azért mert leírom, nem azt jelenti, hogy nem értek hozzá. És nem ártana, ha kicsit nyitottabban állnál a dolgokhoz. Ez nem azt jelenti, hogy csináld máshogy a dolgokat, szó sincs róla, csak azt, hogy lehet máshogy is. És ha valaki tanácsot ad, akkor örülj neki. Nem kell megfogadni, de gondolkozni lehet rajta. Részemről befejeztem, minden jót kívánok!
Bocsi, off, de muszáj:
A kérdésed nem a szmájliktól hemzseg, nem azt írod, hogy ez neked milyen jó, hanem, hogy nagyon fáradt vagy, alig bírod. Ebből nekem az jön le, hogy jól jönne egy megoldás! Miért hurrogod le, ha valaki tanáccsal szolgál? Kérdeztél, válaszoltak. Köszönd meg, mert segíteni akart. Maximum nem tetszik a tanácsa és nem fogadod meg. De becsüld már meg, hogy válaszolt. Mellesleg nem írt hülyeségeket.
Második voltam.
Es melyik resze nem hulyeseg? Az, hogy a cici (anyatej) nem megnyugtatasra valo vagy az, hogy ne hasznaljunk ejszaka bebiort es hagyjuk egyedul a par honapos babat?
Egyebkent megkoszontem a tanacsat, olvasd el meg egyszer a hozzaszolasaimat. Irtam, hogy koszonom a tanacsot, de nalunk nem valik be. Megkoszontem, csak nem ertettem egyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!